Categories: ΚΛΠ

Γιατί δεν πρέπει να κουρεύετε τα σκυλιά σας το καλοκαίρι

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο, καθώς και ένας ανεπαρκώς αεριζόμενος χώρος, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες θερμοπληξίας για τους τετράποδους φίλους.

Τα κομμωτήρια σκύλων έχουν σίγουρα πολύ δουλειά το καλοκαίρι, αφού οι ιδιοκτήτες θέλουν να ανακουφίσουν το σκυλάκι τους από τη ζέστη και έτσι επιλέγουν το κούρεμα ή το ξύρισμα της γούνας τους.

Είναι όμως μια λανθασμένη αντίληψη ότι το σκυλί θα δροσιστεί επειδή θα έχει λιγότερο τρίχωμα. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το τρίχωμα προστατεύει εν μέρει τον σκύλο από τον ήλιο και την ζέστη.

Ειδικά οι ράτσες με διπλό στρώμα τριχώματος, όπως τα Λαμπραντόρ και τα Γκόλντεν Ριτρίβερ, δεν θα πρέπει να κουρεύονται ποτέ. Το μόνο που χρειάζονται είναι να τα κάνεις συχνά μπάνιο και να τους βουρτσίζεις το τρίχωμα.

Το διπλό τρίχωμα λειτουργεί «μονωτικά», έναντι στο κρύο αλλά και τη ζέστη. Έτσι παρέχει προστασία από τον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για τις υπόλοιπες ράτσες, το κούρεμα βοηθάει στην κυκλοφορία του αέρα στο σώμα του σκύλου.

Η τρίχα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2,5 εκατοστά μήκος, για να προστατεύει το δέρμα του σκύλου από την ηλιακή ακτινοβολία.

Το πιο κοντό τρίχωμα ή ξύρισμα, αφήνει το δέρμα εκτεθειμένο,αυξάνοντας τον κίνδυνο για ηλιακό έγκαυμα.

Οι κτηνίατροι εξηγούν ότι το τρίχωμα του σκύλου σου μοιάζει με την μόνωση που έχεις σπίτι σου. Η μόνωση αποτρέπει το κρύο να εισβάλει μέσα στο σπίτι και αντίστοιχα το καλοκαίρι αποτρέπει την ζέστη. Έτσι και το τρίχωμα  του σκύλου σου κάνει το ίδιο πράγμα.

Και να θυμάσαι, όσο το κατοικίδιο σου έχει άφθονη σκιά, δροσερό και καθαρό νερό για να πιει θα είναι ευτυχισμένο.

(Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA