Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Λαγός: Συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες

Λίγη ώρα αφότου η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού και εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής έκανε μάλιστα και tweet μέσα από το περιπολικό, στέλνοντας μήνυμα ενόψει Πάσχα και με hashtag… #AstraZeneca, ώστε να μη το χάσει κανένας 30αρης.

Ο Λαγός και η.. “ερυθρά αγγελία”

Νωρίτερα κινήθηκε η έκδοση “ερυθράς αγγελίας διεθνή”ουσία αναζήτησης” σε βάρος του καταδικασθέντα. Ουσιαστικά, αν ο ευρωβουλευτής συλληφθεί σε ευρωπαϊκή χώρα ενεργοποιείται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έρχεται στην Ελλάδα. Αν συλληφθεί σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε με βάση την “ερυθρά αγγελία” ενημερώνεται η Ελλάδα η οποία με τη σειρά της θα ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης του σύμφωνα με τις διακρατικές συμφωνίες που ισχύουν.

Σε κάθε περίπτωση η έκδοσή του στη χώρα μας εξαρτάται και από το εάν ο Λαγός θα προσφύγει κατά του εντάλματος σύλληψης, όπως έχει δικαίωμα. Εάν προσφύγει, η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και δύο μήνες

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA