Τη δική τους ερμηνεία δίνουν πέντε ξένοι δημοσιογράφοι για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, κάνοντας ο καθένας μια δική του πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι για την Ελλάδα. Αρχικά, ο αρχισυντάκτης της Wall Street Journal, Μάρκους Γουόκερ αναφέρει ότι η Ελλάδα αδυνατεί να ξεφύγει από το μηχανισμό στήριξης του 2010, και τονίζει ότι η επόμενη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της θα είναι κρισιμότερη από κάθε άλλη και θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια συμφωνία κοινής αποδοχής. Παράλληλα, ο Διευθυντής Σύνταξης του Reuters, Χιούγκο Ντίξον, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε ανεύθυνες δηλώσεις προεκλογικά και τώρα βρίσκεται στη δύσκολη θέση να αναιρέσει τα λεγόμενά του και συνεχίζοντας λέει «ήδη είδαμε το πρώτο στάδιο της ”κωλοτούμπας”: το αίτημα του Γιάνη Βαρουφάκη για μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος».
Τη σκυτάλη της παράθεσης απόψεων για το ελληνικό ζήτημα παίρνει ο Τομ Νάτολ από το Economist ο οποίος φαίνεται να είναι απαισιόδοξος λέγοντας ότι αν ο μήνας Φεβρουάριος ήταν δύσκολος οι επόμενοι μήνες μάλλον θα είναι δυσκολότεροι. Και εξηγεί: «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις χρηματαγορές όταν η παράταση λήξει τον Ιούνιο, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα διάσωσης». Στη συνέχεια, την άποψή του παραθέτει και ο ανταποκριτής των New York Times, Τζέιμς Κάντερ λέγοντας για τη συμφωνία του Eurogroup ότι «εκεί είδαμε τον επικεφαλής του Eurogroup να ποδοπατά την πολιτική εξέγερση του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε πως αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς ο Α. Τσίπρας στο προσεχές χρονικό διάστημα θα έχει να αντιμετωπίσει τα δυσαρεστημένα στελέχη του κόμματός του και τους πιστωτές της Ελλάδας οι οποίοι προτού του δώσουν τα δανεικά πρέπει να σιγουρευτούν για τη συνέπεια της Ελλάδας στα συμφωνηθέντα.
Τέλος, μιλά και ο ανταποκριτής της ολλανδικής De Volk-skrant, Μαρκ Πεέπερκορν υπογραμμίζοντας ότι επί κυβέρνηση Σαμαρά το επίπεδο εμπιστοσύνης ήταν χαμηλό. Τώρα δεν υπάρχει καν. Κλείνοντας, αναφέρει Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η αναθεώρηση των δημοσίων δαπανών, η καταπολέμηση και η εξυγίανση των τραπεζών θα πλήξει βαριά πολλές ομάδες εντός της κοινωνίας» εκτιμά ο δημοσιογράφος, προβλέποντας μάλιστα πως «η διάσημη πλατεία Συντάγματος θα είναι ξανά γεμάτη με διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης».
Πηγή: Ηuffington Post