Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός υπουργός κατηγορεί τον Trump ότι υποτιμά την ακροδεξιά βία

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Heiko Maas καταδίκασε σήμερα τα τελευταία σχόλια του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για τα βίαια επεισόδια που οφείλονταν σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής στη Βιρτζίνια, λέγοντας πως ο αντισημιτισμός ή ο νεοναζιστικός ρατσισμός δεν πρέπει να υποτιμούνται από κανέναν.

Χθες Τρίτη, ο Trump προκάλεσε περαιτέρω αντιδράσεις όταν δήλωσε πως αυτοί που διαμαρτύρονταν εναντίον των ακροδεξιών ακτιβιστών ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για τις βιαιότητες.

Τα σχόλια του Trump ήρθαν μια μέρα αφού είχε υποκύψει στις πιέσεις που δεχόταν και είχε καταδικάσει ρητά την «Κου Κλουξ Κλαν» και άλλες οργανώσεις που διακηρύσσουν την υπεροχή των λευκών.

«Είναι αφόρητο το πώς ο Trump δικαιολογεί τώρα τη βία των δεξιών ορδών στο Charlottesville», αναφέρει ο Maas σε δήλωση που εξέδωσε, αντανακλώντας ανησυχίες σε όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας σχετικά με την προεδρία του Trump.

«Δεν πρέπει κανένας να υποτιμά τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό των νεοναζί», δήλωσε ο Maas.

Ο Maas, ένας σοσιαλδημοκράτης μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Angela Merkel, είναι ο πιο υψηλόβαθμος Γερμανός πολιτικός που σχολιάζει αυτή την πιο πρόσφατη αλλαγή στη ρητορική του Trump για τη βία.

Μάρθα Φύλλου