Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Περιπολίες αυτοάμυνας» ακροδεξιών ομάδων στους δρόμους βαυαρικής πόλης

Σοκαρισμένος δήλωσε ο δήμαρχος βαυαρικής πόλης από την κινητοποίηση της ακροδεξιάς στη Γερμανία για τη διοργάνωση περιπολιών από ομάδες αυτοάμυνας μετά τις επιθέσεις σε περαστικούς από μετανάστες παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

“Μπορώ να καταλάβω την ανασφάλεια που υπάρχει σε ένα τμήμα του πληθυσμού, αλλά οι απειλές για βία και το μίσος που εξαπλώνονται από τις τέσσερις γωνιές της χώρας ξεπερνούν τα όρια”, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Άμπεργκ στην Βαυαρία Μίκαελ Κέρνι στην τοπική εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την αστυνομία για τη συγκρότηση αυτών των ομάδων αυτοάμυνας.

Το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) δημοσίευσε παράλληλα σε έναν από τους λογαριασμούς του στο Facebook στην περιοχή φωτογραφίες πολλών μελών του με κόκκινα σακάκια που φέρουν τα αρχικά του νεοναζιστικού αυτού κόμματος.

Αυτοί παρουσιάζονται να περπατούν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, όπως και μπροστά από εστία αιτούντων άσυλο.

Τέσσερις νεαροί άνδρες από το Αφγανιστάν και το Ιράν συνελήφθησαν από την αστυνομία αφού ευρισκόμενοι σε κατάσταση μέθης επιτέθηκαν το Σάββατο το βράδυ σε περίπου δέκα περαστικούς σε δρόμο της Άμπεργκ. Αυτοί θα λογοδοτήσουν για “ξυλοδαρμό και πρόκληση τραυματισμών”.

Η υπόθεση αυτή ξανάνοιξε τη δημόσια συζήτηση γύρω από τους αιτούντες άσυλο στη χώρα, ένα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία μετά την άφιξη εκεί περισσότερων από ένα εκατομμύριο αιτούντων άσυλο το 2015 και το 2016.

Μετά τις επιθέσεις αυτές, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, υπέρμαχος της σκληρής γραμμής απέναντι στην μετανάστευση στους κόλπους της κυβέρνησης της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ζήτησε να διευκολυνθεί η απέλαση των αιτούντων άσυλο που είναι ένοχοι για εγκλήματα και αδικήματα στη Γερμανία.

Η γερμανική ακροδεξιά χρησιμοποίησε παράλληλα τις επιθέσεις στην Άμπεργκ, όπως κάνει με τα περισσότερα περιστατικά αυτού του είδους εδώ και μήνες, για να προωθήσει τα μηνύματά της κατά των μεταναστών και της Μέρκελ.

“Ο ντόπιος πληθυσμός θα πρέπει να προστατευτεί μόνος του επειγόντως κατά των ανθρώπων αυτών που υποτίθεται ότι ζητούν προστασία”, δήλωσε ένα από τα στελέχη της στην Βαυαρία, η Κάτριν Έμπνερ-Στάινερ.

Εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου καταδίκασε χθες Τετάρτη ταυτοχρόνως τις επιθέσεις στην Άμπεργκ και την ξενοφοβική επίθεση ενός άνδρα το βράδυ της παραμονής ο οποίος έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε μετανάστες στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας.

POPAGANDA