Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Άρχισαν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ SPD, Πρασίνων και FDP

Στο τραπέζι θα βρεθούν ζητήματα όπως η προστασία του κλίματος, η φορολογία, η εξασφάλιση φθηνής στέγης και ο κατώτατος μισθός. Λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, συνομιλώντας με ακτιβιστές της Greenpeace, διαβεβαίωσε ότι το κλίμα θα αποτελέσει βασικό θέμα των συνομιλιών. «Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα» η συνάντηση, δήλωσε, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί από όλες τις πλευρές ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των συνομιλιών.

Από την πλευρά του SPD, ο Γενικός Γραμματέας Λαρς Κλινγκμπάιλ ζήτησε «γοργούς ρυθμούς» για τις διαπραγματεύσεις, εφόσον από τις διερευνητικές συνομιλίες διαφανεί δυνατότητα σύγκλισης.

Ο Γενικός Γραμματέας του FDP Φόλκερ Βίσινγκ περιορίστηκε να αναφερθεί στην αντίδραση της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στην απόφαση για διερευνητικές του σχήματος «φανάρι»: «Ο Μάρκους Ζέντερ (CSU) μιλάει για εκ των πραγμάτων απόρριψη της Τζαμάικα και ο ‘Αρμiν Λάσετ (CDU) δηλώνει πρόθυμος να συνεχίσει τις συνομιλίες. Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί», τόνισε.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 51% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης «φανάρι» (SPD – Πρασίνων – FDP), ενώ μόνο το 18% θα ήθελε μια κυβέρνηση με τους Πράσινους και το FDP, αλλά με επικεφαλής της Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).

(AΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA