Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές Εκλογές: Τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων

Οι γαλλικές εφημερίδες κυκλοφορούν σήμερα χαιρετίζοντας τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον β’ γύρο την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, για το ύπατο αξίωμα της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Τα γαλλικά πρωτοσέλιδα φροντίζουν να δηλώνουν τη θέση τους και τον σχολιασμό τους για την πολιτική μάχη που διεξάγεται ανάμεσα στον 39χρονο κεντρώο και την ακροδεξιά αντίπαλό του.

Συγκεκριμένα, η «L’Humanité» βγαίνει με ένα τεράστιο «Jamais» (Ποτέ) και την Μαρίν Λεπέν με το κεφάλι σκυμμένο. Η ιστορική γαλλική εφημερίδα της Αριστεράς δίνει το στίγμα της για τον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών δείχνοντας στους ψηφοφόρους τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αλλά και η «Liberation», έχοντας τον Μακρόν στο εξώφυλλό της  γράφει για τον ανεξάρτητο υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας: «Προεδρία, σε μία βόλτα» θέλοντας να δείξει πως παρά το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σχετικά άπειρος πολιτικά και δεν έχει εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα, με ευκολία κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο ενώ οδεύει με βήμα σταθερό προς το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Υπέρ του Μακρόν και η «L’ Opinion» που γράφει: «Μακρόν, η επιλογή για το Ελιζέ».

Η «Les Echos» με τον κεντρώο υποψήφιο και εκείνη στο πρωτοσέλιδό της γράφει: «Ο Μακρόν μπροστά από τη Λεπέν, τέλος ενώ η «La Croix» δίνοντας χώρο και στους δύο υποψηφίους κάνει λόγο για μία «νέα συμφωνία».

Τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων όπως κυκλοφόρησαν:

Πηγή: Πενταπόσταγμα

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι