Μερικές ημέρες μετά την προκλητική προσαγωγή του Μάριου-Ραφαήλ Μπίκου, φωτορεπόρτερ του Documento, επειδή φωτογράφισε την αστυνομική συνοδεία του Φουρθιώτη, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με συνέντευξή του στο Documento, αποκάλυψε συγκλονιστικά περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Μένιο Φουρθιώτη. Οι νέες αποκαλύψεις έγιναν στον απόηχο των μαρτυριών σχετικά με την αστυνομική φύλαξη του Φουρθιώτη, της οποίας ωστόσο την ύπαρξη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρχικά διέψευδε, αλλά μετά την απέσειρε.
Όπως μεταδίδει το Documento, o πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο, ανακάλυψε πως ο Φουρθιώτης και κάποιοι συνεργοί του, δήλωναν εν μέσω πανδημίας μισθούς 80.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πληρωμή του 60% του μισθού από το Δημόσιο μέσω του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Ο υπουργός επιχείρησε να σταματήσει την κομπίνα και τότε ο Φουρθιώτης εισέβαλε στο Υπουργείο με μπράβους και άρχισε να απειλεί τον Υπουργό, ενώ του υποσχέθηκε πως θα τον καρατομήσει.
Στη συνέχεια, το μέσο θέτει επιπλέον ερωτήματα καθώς σε μερικές μέρες ο Γιάννης Βρούτσης αποπέμφθηκε από το Υπουργείο, και ζητά απάντήσεις από τον πρωθυπουργό.
Το επιχειρησιακό σκέλος επιβεβαιώνει (και επιβεβαιώνεται από τον πρώην υπουργό) και το προηγούμενο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με το πως ο Φουρθιώτης φέρεται να επιχείρησε να εισπράξει μεγάλο ποσό χρημάτων από το πρόγραμμα που συστήθηκε λόγω πανδημίας δηλώνοντας πλασματικούς υψηλούς μισθούς, ενώ ανάλογο κόλπο φέρεται να επιχείρησε να κάνει και για ένα ακόμη πρόσωπο.
Ο πρώην υπουργός Εργασίας αναφέρει χαρακτηριστικά «είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή». Τέλος, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η υπόθεση του προκάλεσε πολιτικό κόστος.
Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό -σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento- ότι o τηλεπαρουσιαστής χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ γεγονός που το γνώριζε η πρόεδρος της Ένωσης, τουλάχιστον δύο μήνες πριν.
Στο ρεπορτάζ γίνεται γνωστό πως «η πρόεδρος της ένωσης, κα Αντωνιάδου, έχει ιδιαίτερη ενημέρωση έγγραφη ενημέρωση από Φουρθιώτη στην οποία ομολογεί την πλαστογραφία πλην όμως ρίχνει τις ευθύνες στην γραμματέα του». Όπως εύλογα αναφέρεται ενώ η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται μπροστά σε μια υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφου δεν φαίνεται καμία πρόθεση το θέμα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Αντιθέτως προτείνει χειρισμούς σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Φουρθιώτη.
Οπως αποκαλύπτει ακόμη το Documento, ο Φουρθιώτης βρίσκεται επίσης πίσω από ένα αχανές δίκτυο δεκάδων μονοπρόσωπων εταιρειών, ενώ μία εκ των δύο γυναικών που εμφανίζονται ως διαχειρίστριές τους φέρεται να είναι καθαρίστρια. Μάλιστα η συγκεκριμένη φέρεται να έχει καταθέσει σε μια από τις επίμαχες εταιρείες ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ! Ερωτήματα εγείρονται και για τα δώρα που προσφέρονται στην εφημερίδα δικών του συμφερόντων «Αποκαλυπτικά», τα οποία, παρά τα όσα διαφημίζει η εφημερίδα, φαίνεται να είναι ευτελούς αξίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο τεύχος της διαφημίζεται η προσφορά αυτοκινήτου.
Ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να εμπλέκεται και σε απάτη με κινητά τηλέφωνα που πωλούνταν από ιστοσελίδα (superjumbo.gr). Σύμφωνα με καταγγελίες, μολονότι κάποιοι καταναλωτές πλήρωσαν προκειμένου να αγοράσουν συσκευή κινητού, εντούτοις δεν το παρέλαβαν ποτέ. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία στη Λάρισα, αν και αντίστοιχες καταγγελίες έγιναν και στο ΑΤ Αμαρουσίου και αλλού αλλά φαίνεται πως δεν ερευνήθηκαν ποτέ σε βάθος. Αγνωστο γιατί.
Πηγή: The Press Project