Categories: ΥΓΕΙΑ

Βρέθηκε φύκι με γεύση μπέικον και είναι δυο φορές πιο υγιεινό από το κέιλ

Οι ερευνητές στο Oregon State ανακάλυψαν μια καινούργια πατέντα! Φύκια που έχουν γεύση μπέικον όταν τα μαγειρεύουμε. Καταπληκτικό;

Ένα είδος φυκιού, το κόκκινο θαλάσσιο φύκι, μοιάζει με ημιδιαφανές κόκκινο λάχανο. Επίσης, έχει διατροφική αξία διπλάσια από το κέιλ (ένα λαχανικό με ευεργετικές ιδιότητες που κάνει τον κόσμο να παραληρεί). Αναφέραμε ότι άπαξ και το βάλετε στο στόμα σας, θα νομίζετε ότι τρώτε μπέικον;

Σύμφωνα με τον ερευνητή Κρις Λάνγκντον, η ομάδα του άρχισε να καλλιεργεί το νέο είδος, ενώ προσπαθούσε να βρει μια καλή πηγή φαγητού για το σαλιγκάρι της θάλασσας ή αλλιώς την αβαλόνη, ένα πολύ δημοφιλές φαγητό για πολλά μέρη στην Ασία. Η κόκκινη άλγη είναι ένας καινούργιος τύπος που κανονικά φυτρώνει στις όχθες του Ειρηνικού και Ατλαντικού ωκεανού. 

Αλλά ο Λάνγκντον συνειδητοποίησε ότι είχε μπροστά του κάτι με πολύ περισσότερες δυνατότητες, όταν ο συνάδελφός του επισκέφθηκε το γραφείο του και βλέποντας την καλλιέργεια, σχολίασε ότι «έχει δυνατότητες για μια νέα βιομηχανία στο Όρεγκον.»

«Είναι εκπληκτικό. Όταν το τηγανίζεις, έχει γεύση μπέικον, όχι φύκι. Και είναι αρκετά έντονη η γεύση του μπέικον.» 

Περιμένουμε να το δοκιμάσουμε!

Πηγή: Independent

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή