Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Φασιστική επίθεση στη Σταυρούπολη: Δυο μαθήτριες τραυματίστηκαν – Δακρυγόνα στους διαδηλωτές από την Αστυνομία [ΒΙΝΤΕΟ]

Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για δεύτερη ημέρα. Μετά τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε «κουκουλοφόρους», πιθανώς εξωσχολικούς, μαθητές και φοιτητές, θύματα ξυλοδαρμού καταγγέλλουν ότι έπεσαν και δύο ανήλικες μαθήτριες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μία από τις κοπέλες που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού, καταγγέλλει ότι την απείλησαν επειδή είναι μέλος του 15μελούς του σχολείου. Οι δυο κοπέλες μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Γεννηματάς και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το GRtimes, αυτή την ώρα άτομα φορώντας κουκούλες, κυκλοφορούν ανενόχλητα στον προαύλιο χώρο και μπαινοβγαίνουν στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, με τις Αρχές απλώς να τους παρακολουθούν, προκαλώντας την αγανάκτηση των γονέων.

Την ίδια ώρα παραμένουν έξω από το σχολικό συγκρότημα μεταξύ άλλων φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται και αυτοί για τις εικόνες ντροπής, που υπενθυμίζουν ότι η φασιστική απειλή είναι εδώ και στοχεύει πρωτίστως τα νέα παιδιά.

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την φασιστική επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.

Δεκάδες νεαροί με κουκούλες πέταξαν αργότερα το πρωί πέτρες, μπουκάλια αλλά και κρότου λάμψης σε συγκέντρωση της ΚΝΕ φωνάζοντας και βρίζοντας.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στο σημείο, έριξαν δακρυγόνα στους αντιφασίστες διαδηλωτές που δέχονταν επίθεση από τους φασίστες, τους οποίους και συνεχάρη η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, για τη χθεσινή τους βίαιη επίθεση.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA