ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ

Τρία ελληνικά μπαρ ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2022

“Αυτό που θα συμβεί απόψε είναι πραγματικά μοναδικό. Γράφεται ιστορία καθώς για πρώτη φορά θα έχουμε στην κορυφή ένα μπαρ που δε βρίσκεται στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη. Είναι από εδώ, από την Βαρκελώνη. Κυρίες και κύριοι, το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2022 είναι το Paradiso”. Ο Content Editor του The World’s 50 Best Bars, Mark Sansom, δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του στη σκηνή του La Cúpula de las Arenas καθώς ανακοινώνει τον νικητή των The World’s 50 Best Bars 2022, sponsored by Perrier, που δεν είναι άλλος από το ‘Paradiso’.

Το μπαρ της Βαρκελώνης -νο.3 στην αντίστοιχη περσινή λίστα- ήταν αυτό που ‘εκθρόνισε’ τους αντίστοιχους εκπροσώπους της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, που έπαιζαν εναλλάξ για 13 ολόκληρα χρόνια στην κορυφή του σημαντικού θεσμού.

Τα αθηναϊκά μπαρ ήταν ασφαλώς και πάλι εκεί, με μία νέα εμφάνιση: Το “Line” των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου κατόρθωσε -μόλις μετά από 8 μήνες λειτουργίας- να βρεθεί στο νο.31 των The World’s 50 Best Bars 2022.

Το φιλόδοξο concept των Κάτω Πετραλώνων, ακολουθώντας πιστά κάποιες πολύ συγκεκριμένες βασικές αρχές και με φιλοσοφία που πατά στιβαρά πάνω στο sustainability και το zero food waste αποτέλεσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα new entries της λίστας, έχοντας τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον του θεσμού προτού καν ανοίξει τις πόρτες του, τον περασμένο Φεβρουάριο.

“The Clumsies” (νο.19) και “Baba Au Rum” (νο.20) βρίσκονται για μία ακόμη (συνεχόμενη) χρονιά στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου και παράλληλα με την παρουσία του Barro Negro στο νο.52 της λίστας 51-100 του ίδιου θεσμού, επιβεβαιώνουν ξανά το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του ελληνικού bartending αλλά και το γεγονός πως η Αθήνα είναι μία παγκόσμια μητρόπολη στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA