Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Εξασθενούν οι χιονοπτώσεις, περιορίζονται οι βροχές την Πέμπτη 01/03

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και βόρεια με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν στο νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 7  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια Ηπειρωτικά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ολικός.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόνερου και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Ιόνιο τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15, ενώ στην Ήπειρο από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν στα βόρεια σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA