Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι σε ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί  έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με ένταση 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος με ελάχιστες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι νεφώσεις θα είναι περισσότερο αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 21 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο όμως θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 21 βαθμούς κελσίου, αλλά στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ελάχιστες νεφώσεις και μόνο στην Πελοπόννησο οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και στα νότια σε ανατολικούς, βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 23 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου