Categories: ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΡ: Εξετάζονται ποικίλες καταγγελίες για την δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας της Καρολάιν

Με μια λιτή ανακοίνωση και με τίτλο «Ανακοίνωση σχετικά με την παρουσίαση εγκλήματος από τα ΜΜΕ», το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πως έχει λάβει πλήθος καταγγελιών για τον αισχρό τρόπο με τον οποίο έχει παρουσιαστεί από τα μέσα ενημέρωσης η υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, ενημερώνοντας πως «όλα τα καταγγελλόμενα μελετώνται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς» του.

«Για ενημέρωση της κοινής γνώμης, ανακοινώνεται ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχουν περιέλθει πολυάριθμες καταγγελίες για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται στα Μ.Μ.Ε. γεγονότα και σχόλια σχετικά με προσφάτως διαπραχθέν έγκλημα (ανθρωποκτονία). Όλα τα καταγγελλόμενα μελετώνται στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Συμβουλίου» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Κρίνοντας ωστόσο από την ημερήσια διάταξη της προσεχούς Δευτέρας, κατά την οποία το ΕΣΡ ασχολείται με υποθέσεις της τηλεοπτικής περιόδου του 2017-18, μοιάζει αμφίβολο να προχωρήσει σύντομα σε αποφάσεις για τον τρόπο παρουσίασης της δολοφονίας της Καρολάιν.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA