Categories: ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: Παρουσίασε ξανά στέλεχος της ΔΑΠ ως «απλό φοιτητή» και ζήτησε την γνώμη του για το νομοσχέδιο [ΒΙΝΤΕΟ]

Λίγες μέρες μετά τους «απλούς φοιτητές» που βγήκαν στην ΕΡΤ για να μιλήσουν υπέρ του νομοσχεδίου που βάζει την αστυνομία μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά αποδείχθηκε μέσω του διαδικτύου ότι είναι μέλη της ΔΑΠ, η ΕΡΤ επανέλαβε το ίδιο «φάουλ», ενώ παρουσιάστρια μάλιστα υποστήριξε στην αρχή ότι τώρα δίνεται ο λόγος στους φοιτητές «που είναι στον δρόμο και αντιδρούν».

«Να δούμε λοιπόν τι λένε και οι άνθρωποι που βρίσκονται στους δρόμους μεταξύ άλλων» αναφέρει συγκεκριμένα η παρουσιάστρια, πριν καλωσορίσει τον Αλέξανδρο Μόσχο, που παρουσιάζεται ως «τελειόφητος φοιτητής του ΠΑ.ΜΑΚ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων». Βέβαια δεν αναφέρθηκε καθόλου στη συνέντευξη ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής είναι μέλος της ΔΑΠ και μάλιστα εμφανίζεται και ως γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.

«Τι είναι αυτό που ξεσηκώνει τους φοιτητές, τους καθηγητές και σε ποια σημεία υπάρχει συμφωνία; Πώς το βλέπεις εσύ όλο αυτό το ντιμπέιτ;» ρωτάει η παρουσιάστρια και ο «απλός φοιτητής», απαντάει: «Το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, οι συγκεκριμένοι που αντιδρούν είναι αυτοί που ενοχλούνται, αυτοί που θα σταματήσουν να κάνουν όλα όσα έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για τα περιστατικά βίας και ανομίας. Οι περισσότερες από τις πορείες που είδαμε ήταν υποκινούμενες από τέτοια στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ούτε δύο εβδομάδες, η κρατική τηλεόραση εμφάνισε δύο στελέχη της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, έναν υπεύθυνο τμήματος της ΔΑΠ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έναν γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τη Μυτιλήνη για να συζητήσει για το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη με τους δύο να τάσσονται υπέρ της σύστασής της και την κρατική τηλεόραση να τους παρουσιάζει ως απλούς φοιτητές, χωρίς και πάλι να αναφέρει ότι είναι μέλη φοιτητικής παράταξης.

ΠΗΓΗ

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι