Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Τατάρ ανακοίνωσαν του άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου

Το σχέδιο ανοίγματος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου ανακοίνωσαν το πρωί της Τρίτης, από τα Κατεχόμενα της Κύπρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι ακολουθεί η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της πόλης, οδηγώντας σε άνοιγμα της περιοχής σε ποσοστό 3,5%.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν χαιρέτισε την νέα απόφαση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, αψηφώντας επί της ουσίας τις διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις που είχαν απευθυνθεί προς την Άγκυρα όλο τον προηγούμενο διάστημα.

Με την τροποποίηση του καθεστώτος αυτού του τμήματος της πόλης, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο όλο εγχείρημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, στην ομιλία του, κινήθηκε σε εμπρηστικούς τόνους, μιλώντας για «εχθρούς των Τουρκοκυπρίων», στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Μητσοτάκη.

Επιτέθηκε δε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «λέγοντας ότι εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους… Θα κάνουμε αυτό που πρέπει», επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του για «δυο κράτη στην Κύπρο».

Πηγή

POPAGANDA