Έρχεται ο μεγάλος τελικός του SKINOS Mediterranean Cocktails Challenge 2017

Την Τρίτη 27 Ιουνίου, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός bartending με θέμα τη Μεσόγειο, το SKINOS Mediterranean Cocktails Challenge 2017 φτάνει στην κορύφωσή του με τον μεγάλο Τελικό – ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό event στην ταράτσα του bar restaurant HYTRA  στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στο 7ο έτος της ύπαρξής του, ο διαγωνισμός έχει τη θεματολογία “Team Challenge” και αφορά την ομάδα, την κοινή προσπάθεια, το fun, την αλληλοστήριξη και τον συναγωνισμό. 

Νικητής του περσινού διαγωνισμού αναδείχτηκε το Bar Termini, ένα από τα κορυφαία μπαρ του Λονδίνου, με τους Νίκο Ταχμάζη και William Hetzel και το cocktail Untitled.

Περισσότεροι από 400 bartenders από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ένωσαν τις δυνάμεις τους και μελέτησαν, δοκίμασαν, μύρισαν, ήπιαν και ανάμιξαν παρέα πρωτότυπα Μεσογειακά cocktail, ενώ η κριτική επιτροπή του Skinos ταξίδεψε σε 10 πόλεις σε 6 χώρες αναζητώντας το απόλυτο Μεσογειακό ποτό.

Οι 12 κορυφαίες ομάδες (7 από Ελλάδα και 5 από εξωτερικό) που προέκυψαν από την παραπάνω διαδικασία θα αναμετρηθούν στην εντυπωσιακή ταράτσα του bar restaurant HYTRA, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η ομάδα που θα κερδίσει θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να παρουσιάσει το νικητήριο cocktail τους στο BCB (Bar Convent Berlin), το μεγαλύτερο bartending event στην Ευρώπη.

Κριτές του διαγωνισμού είναι τρεις από τους γνωστότερους Έλληνες bartenders: ο Δημήτρης Κιάκος, ιδιοκτήτης του θρυλικού The Gin Joint και μέλος του The Gin Guild, ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, βραβευμένος bartender και bar manager του The Bar Lab & πιο πρόσφατου Mary Pickford και ο Θάνος Προυναρούς, ιδιοκτήτης των bars Baba au Rum και Mary Pickford.

Όλοι όσοι παρευρεθούν στον Τελικό του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2017, παράλληλα με την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ποτό του φετινού καλοκαιριού, το δροσιστικό Skinos Tonic, θα μπορούν να συμμετέχουν στο Audience Award ψηφίζοντας την αγαπημένη τους ομάδα.

Τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2016. Όλοι όσοι συμμετείχαν επί σκηνής.

O Skinos Mastiha Spirit είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό λικέρ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και το πρώτο σε εξαγωγές σε πάνω από 15 χώρες.

Το 2011 και 2013 τιμήθηκε με το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στον μεγαλύτερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας αλκοολούχων ποτών, το San Francisco World Spirits Competition.

  • Το όνομά του Skinos προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας και το οφείλει στον Ηρόδοτο, αφού έτσι ονόμασε πρώτος την μαστίχα (σκίνος).
  • Η συσκευασία του, λιτή στην γραμμή και στον σχεδιασμό της εκφράζει την Μεσογειακή καταγωγή του αλλά και το μοντέρνο χαρακτήρα του.
  • Ο Skinos Mastiha Spirit είναι το μοναδικό ποτό μαστίχας που παράγεται από απόσταξη μαστίχας χωρίς προσθήκη αρωμάτων (essence) ή μαστιχέλαιου.
Γιώτα Παναγιώτου