Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Επεισόδια σημειώνονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες της Κρήτης, ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Οι αγρότες επιτέθηκαν σε κλούβες της αστυνομίας και έσπασαν τα τζάμια με τις ξύλινες μαγκούρες που κρατούν, όταν -κατά πληροφορίες- έμαθαν ότι δεν θα επιτραπεί σε πολυπληθή αντιπροσωπεία τους να εισέλθει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να συναντηθεί με τον υπουργό.

Κατά διαστήματα σημειώνονται συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών, καθώς και κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Στις φλόγες έχουν παραδοθεί κάδοι απορριμμάτων.

Λόγω του συλλαλητηρίου κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Βάθη.

Οι αγρότες της Κρήτης έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα προκειμένου να πραγματοποιήσουν το συλλαλητήριο, με βασικά αιτήματα το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και το ζήτημα των τιμών των αγροτικών προϊόντων με το κόστος παραγωγής είναι στο επίκεντρο.

Αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 6 το πρωί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star galaxy στην πύλη Ε-1, ενώ από το Ηράκλειο το Ρέθυμνο και το Λασίθι με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία knossoς palace και Κρήτη II στις 7 και 6:15 το πρωί στις πύλες Ε-2 και Ε-3 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμεναρχείων  με το blue star calaxy κατέφθασαν 160 αγρότες με το Κρήτη ΙΙ 170 και με το knossos palace 750.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι, μετά την άφιξή τους το πρωί στον Πειραιά, θα συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο και τα Χανιά και θα μεταβούν με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό του Πειραιά στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους.

Στα πλοία μαζί με τους αγρότες έχουν επιβιβασθεί και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους. Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την  Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της  Μακεδονίας, που αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα η με λεωφορεία ή αυτοκίνητα.

Πηγή: In.gr

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή