Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου για τις πυρκαγιές στις δύο χώρες

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε νωρίτερα την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
 
«Μου τηλεφώνησε προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του για το ζήτημα των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ευχαρίστησα τον Τούρκο ομόλογό μου και αμφότεροι επισημάναμε ότι οι δύο χώρες είναι διατεθειμένες να παράσχουν βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τεθεί πρώτα υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στις χώρες μας», αναφέρει, σε ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Δένδιας.

Εκτός από τον κ. Τσαβούσογλου, ο κ. Δένδιας συνομίλησε και με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, καθώς και την ετοιμότητα αποστολής βοήθειας για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε γνωστή τη συνάντησή του με την επιτετραμμένη της Ρουμανίας A.Ciamba. «Συζητήσαμε για τις σχέσεις & τη συνεργασία, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο & τη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

POPAGANDA