Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη 7/2

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν νωρίς το πρωί ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανώς μέχρι το πρωί ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν το πρωί στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα στα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μποφόρ, που αργότερα θα γίνουν ανατολικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και κατά διαστήματα στην ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 με 8μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου