Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Διευρύνεται ο κύκλος των εμπλεκομένων στην υπόθεση εκβιασμού

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση των δημοσιογράφων που φέρονται να εκβίαζαν επιχειρήσεις, καθώς από τη δικογραφία προκύπτει η εμπλοκή και άλλων προσώπων της ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 11 Φεβρουαρίου στέλεχος της ΕΥΔΑΠ  κατήγγειλε ότι ένας από τους κατηγορουμένους της ζήτησε να δώσει χρήματα στον συγκατηγορούμενό του εκδότη «για να μην αρχίσει τα αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ». Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο δημοσιογράφος την απείλησε εμμέσως λέγοντας της να προσέχει γιατί «ξέρουν στη Ν.Δ. ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying».

Με άδεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, άρχισε η καταγραφή των συνομιλιών των εμπλεκομένων – υλικό από το οποίο προκύπτει πως ο εκδότης και οι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι, ήλεγχαν ή είχαν υπό την επιρροή τους μία σειρά εντύπων και ενημερωτικών ιστοσελίδων, τα οποία, σύμφωνα με όσα φαίνεται να ισχυρίζονται στις καταγραφές, σκόπευαν να συντονίζουν ανάλογα.

Σε συνάντηση που είχε η καταγγέλλουσα με έναν εκ των κατηγορουμένων σε καφετέρια στο Φλοίσβο, ο δημοσιογράφος ακούγεται να λέει στην γυναίκα ότι οι φίλοι του έχουν φτιάξει μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από  τη συνομιλία φάνηκε ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο εκδότης ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών.

Στη συνάντηση ανέφερε ακόμη ότι ο εκδότης είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του Βαγγ. Μαρινάκη, του Βαγγ. Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο όπως είπε υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.

Στη συνέχεια της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για τον εκδότη και της είπε ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου πεντακόσιες με πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (20.000 ευρώ από ΕΥΔΑΠ, 80.000 ευρώ από ΕΛΠΕ, 80.000 ευρώ από ΔΕΗ και άλλα ποσά από διάφορες εταιρείες).

Ακολούθως, της είπε ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός, ανεβοκατεβάζοντας άρθρα και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές διάφοροι δημοσιογράφοι από site (αναφέρει ονόματα δημοσιογράφων περιθωριακών sites μικρής εμβέλειας).

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ηχογραφήσουν μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στην καταγγέλλουσα και δύο δημοσιογράφους , ένας εκ των οποίων της είπε ότι έχει παράπονα από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα.

Ως δείγμα καλής θέλησης δε, είπε πως δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ του υπουργείου Επικρατείας. Επίσης, της ανέφερε ότι έχει μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο σε βάρος του Β. Μαρινάκη καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Από τη δικογραφία προκύπτει ακόμη ότι οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να κέρδιζαν χρήματα ακόμη και από εικονικές ιστοσελίδες.

Πηγή: naftemporiki.gr

POPAGANDA