Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση μεταξύ νοσοκόμων και ΜΑΤ, έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου έχουν συγκεντρωθεί μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου, επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη.

Στο σημείο βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που απώθησαν τους συγκεντρωμένους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, τραυματίστηκε μία γυναίκα, που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στις 10:30, ωστόσο από τις 6 το πρωί αιφνιδιαστικά απέκλεισαν την είσοδο.

Είναι η τέταρτη φορά που οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επιχειρούν να συναντηθούν με τον κ. Χουλιαράκη.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης