Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο – Τουλάχιστον δύο οι νεκροί

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ενόπλου στην ελληνική συνοικία τουΤορόντο που άνοιξε πυρ το βράδυ της Κυριακής (5:00 ώρα Ελλάδας). Νεκροί είναι ο δράστης και μία νεαρή γυναίκα, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της καναδικής οικονομικής πρωτεύουσας, ο Μαρκ Σόντερς.

Ένα κοριτσάκι βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ο οποίος ανέφερε πως ο ένοπλος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση για τα κίνητρα του δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως άκουσαν ως και 25 πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κον, έναν Καναδό ρεπόρτερ που ήταν παρών στην επίθεση, ο ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορντ. 

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και πυροβολώντας αδιάκριτα, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αρκετά τετράγωνα παρακάτω.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της καναδικής μητρόπολης.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA