Categories: TECHNEWS

Ένα emoji με hijab στην νέα αναβάθμιση του πληκτρολογίου

Στο γενικότερο πνεύμα της προάσπισης της διαφορετικότητας τα 59 emoji που θα προστεθούν στα πληκτρολόγια το 2017, αποφάσισαν να καλύπτουν ακόμα περισσότερες πτυχές της καθημερινότητας. Ανάμεσα στα μικρά εικονιζόμενα φαγητά, όπως οι πίτες και τα κουλουράκια, η The Unicode Consortium ανακοίνωσε πως τα νέα emoji που θα προστεθούν θα απευθύνονται σε όλους. 

Μετά από μια εξαντλητική διαδικασία προτάσεων και συζητήσεων, αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στα emoji μια μητέρα που θηλάζει το μωρό της, ένας άντρας με πολύ μούσι, ένα γυμνό ανθρωπάκι μέσα σε ένα δωμάτιο με ατμούς και μια μουσουλμάνα που θα φοράει ένα hijab –  εικόνα που μοιάζει πολύ με την πρόσφατη πρόταση ενός 15χρονου κοριτσιού από τη Σαουδική Αραβία. 

Η Rayouf Alhumedh βρήκε έντονη υποστήριξη όταν δήλωσε: «Περίπου 550 μουσουλμάνες στον κόσμο φοράνε hijab. Παρ’ όλο αυτόν τον τεράστιο αριθμού, δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό δείγμα τους στο πληκτρολόγιο».

Οι μικρές αυτές εικόνες φαίνεται να έχουν μια τεράστια κοινωνική απήχηση. Σε προηγούμενες ανανεώσεις οι χρήστες έχουν υπάρξει ιδιαιτέρως θετικοί με τη δημιουργία emojis με έγχρωμα ανθρωπάκια. 

Άλλες προτάσεις για τη δίκαιη εκπροσώπηση στον κόσμο των emoji, αφορούσαν τη δημιουργία ενός emoji ως βαμπίρ.

Πηγή: Dazed

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι