Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Emanuela Hutter: μια από τις πιο retro φιγούρες της rock n’ roll σκηνής

Το Σάββατο, 2 Aπριλίου, το στιλάτο, rock n roll, ελβετικό συγκρότημα, «Hillbilly Moon Explosion» προσγειώνεται στο Gagarin 205, για ένα εκρηκτικό, old school live. Δεν υπάρχει καλύτερη εγγύηση για άπειρο χορό από τον συνδυασμό του punk με το rockabilly και οι Hillbilly Moon Explosion είναι ακριβώς αυτό. Η frontwoman, Emanuela Hutter, δε σε αφήνει να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της, ενώ οι απίθανοι μουσικοί της μπάντας μας ταξιδεύουν με το old school υβρίδιό τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, μένοντας πάντα underground, με psychobilly anthems, δυνατό garage, σκοτεινές μελωδίες, κεφάτες διασκευές, εξωτικές πινελιές, σέξι φωνητικά και ιδιαίτερο ήχο!

Όσο για την Εmanuela, είναι μια αληθινή βασίλισσα του rock’n roll, με σκήπτρα, δικτυωτά καλσόν και τακούνια. Λίγες ημέρες πριν την πολυαναμενόμενη συναυλία, η frontwoman, μας μίλησε για τη σχέση της με τη ρετρό κουλτούρα και τις μουσικές της επιρροές.

Τι σημαίνει για εσένα ρετρό;
Είναι vintage, είναι διαχρονικό. Είναι όλα αυτά, και πολύ περισσότερα.

Πόσο έχει επηρεάσει η ρετρό κουλτούρα τη αισθητική σου; Πιστεύω ότι είναι λογικό να ενσωματώνει κανείς σε ό,τι κάνει τάσεις του παρελθόντος, γιατί κάποιες είναι διαχρονικές. Το πρόβλημα είναι όταν αυτές αντιγράφονται απλώς, χωρίς να συνδυάζονται με νέες ιδέες. Οι δικές μου επιρροές δεν μπορεί παρά να είναι οι εμβληματικές τραγουδίστριες του παρελθόντος, τα ιδιαίτερα φωνητικά, οι αρμονίες, ο συντονισμός. 

Η συνέχεια της συνέντευξης εδώ. 

Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου