Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικά Πανεπιστήμια συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου

Παρά την οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως τα ελληνικά πανεπιστήμια καταφέρνουν κάτω από αντιξοότατες συνθήκες και με ελάχιστο προϋπολογισμό να «κρατήσουν» υψηλά το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν και, εν γένει, τη ποιότητα του παρεχόμενου έργου.

 Όπως προκύπτει από την κατάταξη του QS World University Rankings, τα ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΟΠΑ, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

 Ειδικότερα,την πλέον εξέχουσα θέση στην σχετική παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνει η σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ που βρέθηκε στην 26η θέση, στην τελευταία έκδοση του QS World University Rankings. Στον ίδιο τομέα, επίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατατάσσεται στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια και το Πανεπιστήμιο Πατρών στα 150. Τέλος, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων 200 στον κόσμο.

 Αξίζει να επισημάνουμε πως η παρούσα κατάταξη, είναι από τις πιο έγκυρες και αξιόπιστες, αφού βασίζεται στις απαντήσεις περίπου 85.000 ακαδημαϊκών και 41.000 εργοδοτών αλλά και στην ανάλυση 17,3 εκατομμυρίων επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Άγγελος Κούλης