Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Eurogroup πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα συγκάλεσε για τη Δευτέρα (19:00) o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Για την ίδια μέρα ανακοινώθηκε και έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 16:00.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Είναι η ώρα να συζητήσουμε κατεπειγόντως για την κατάσταση της Ελλάδας στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο» ανέφερε ο Ντ. Τουσκ, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, χωρίς συμφωνία.

Αναμφίβολα η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης δημιουργεί πλείστα πολιτικά σενάρια. Οι κορυφαίοι υπουργοί που έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις επαναλαμβάνουν μονότονα ότι «η μοναδική εντολή που έχει η ελληνική κυβέρνηση είναι για βιώσιμη λύση εντός ευρωζώνης. Τίποτε άλλο».

Υπό αυτό το πρίσμα ανοίγει μια «βεντάλια» ενδεχομένων, που μπορεί να οδηγήσει είτε στην υπογραφή μιας σκληρής συμφωνίας, που θα δημιουργήσει πολιτικά ζητήματα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην επιλογή της «σκληρής» οδού που θα προϋποθέτει όμως την ανανέωση της λαϊκής εντολής, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA