Categories: ΕΛΛΑΔΑ

«Εκλιπαρούσα για ένα ελικόπτερο – Θα υποβάλλουμε μηνύσεις» λέει ο δήμαρχος Aνατολικής Μάνης

«Κάηκε ολόκληρη η περιοχή από μια αναζωπύρωση που ήταν την Τετάρτη το πρωί. Εκλιπαρούσαμε για να έρθει ένα ελικόπτερο για μία ώρα. Αυτό δεν έγινε και στέλνουμε σήμερα τρία;», τόνισε ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος μιλώντας χθες στο OPEN.

«Από την Τρίτη φθάσαμε σήμερα στην άλλη Δευτέρα. Έχουν καεί 56 σπίτια» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η φωτιά πέρασε από 30 χωριά.

Ο Π. Ανδρεάκος έκανε λόγο για «ανικανότητα στο έπακρο των κυρίων που διαχειρίζονται την πολιτική προστασία». Κατήγγειλε δε ότι η μοναδική βοήθεια από την Πυροσβεστική μέχρι σήμερα είναι στους δύο οικισμούς στην Αερόπολη, στη Γέρμα και στο Κρυονέρι.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τόσο ο δήμος Ανατολικής Μάνης, όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής, θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά του προϊσταμένου της Πυροσβεστικής, που με δική του μονομερή απόφαση – όπως είπε – εκκένωσε την Πέμπτη το βράδυ τα 6 κάμπινγκ, με 500 παραθεριστές το καθένα.

«Μπροστά από τα κάμπινγκ μιλάμε για 30 μέτρα παραλία, αμμουδιά. Δεν είναι το Μάτι που ήταν τα βράχια. Αυτά συμβαίνουν διότι έρχονται οι ανώτεροι αξιωματικοί από τα γραφεία και από άλλους τόπους και δεν γνωρίζουν» σημείωσε. 

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA