Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Εκκένωση κατάληψης ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες [ΒΙΝΤΕΟ]

Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχαν συλληφθεί 16 από τους συνολικά 33 προσαχθέντες.

Ελεύθεροι αφέθηκαν με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες από τους 33 που προσήχθησαν κατά την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των 16 συλληφθέντων, 13 άνδρες και τρεις γυναίκες, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία και της απείθειας. 

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε περί τις 07:20 χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερη ένταση, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας παρέμειναν πέριξ της πρυτανείας για να αποτρέψουν την είσοδο σε μία προσπάθεια να μην καταληφθεί, εκ νέου.

Μετά την εκκένωση της κατάληψης, φοιτητές προχώρησαν σε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, από τις οποίες δεν έλειψαν τα επεισόδια. Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για την αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί στο ΑΠΘ και ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

POPAGANDA