Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή o αθλητικός συντάκτης Γιάννης Ξενάκης

Σε ηλικία μόλις 52 ετών, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξενάκης, ένας από τους καλύτερους αθλητικογράφους της γενιάς του και εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, «έσβησε» από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Γιάννης Ξενάκης εργαζόταν για δεκαετίες στην Ελευθεροτυπία ενώ μέχρι σήμερα έγραφε για την αγαπημένη του ΑΕΚ στη Live Sport. Μάλιστα, πρόσφατα είχε τιμηθεί για την προσφορά του από τον σύλλογο παλαιμάχων της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί της Παρασκευής ένιωσε μια αδιαθεσία στην οικία του στο Μαρκόπουλο Αττικής και μετέβη μόνος του στο Κέντρο Υγείας με το αυτοκίνητο του. Παρ’ όλα αυτά δεν άντεξε κι έφυγε από την ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η ανακοίνωση του ΔΣ του ΠΣΑΤ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με θλίψη και οδύνη την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ο Γιάννης Ξενάκης, ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ της ΑΕΚ, διακρινόταν για το ήθος του και την πληρότητα της δουλειάς του. Εργάστηκε επί δεκαετίες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», μέχρι και την τελευταία μέρα έκδοσής της, ενώ μέχρι σήμερα εργαζόταν στην εφημερίδα «LIVE SPORT» στην οποία ήταν και αρχισυντάκτης και στην ιστοσελίδα «iDreamTEAM.gr». Ο εξαίρετος συνάδελφος εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες «ΦΙΛΑΘΛΟΣ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και στην ιστοσελίδα «Contra.gr». Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συγκλονισμένο από την απώλεια του φίλου και σπουδαίου συναδέλφου συλλυπείται θερμά την οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ξενάκη, ενός δημοσιογράφου που υπηρέτησε το λειτούργημά του με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα. Ο Γιάννης Ξενάκης υπήρξε πάντα συνεπής στις αρχές του τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο ξαφνικός χαμός του έχει συγκλονίσει όλη την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA