Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός William Hurt

Ο William Hurt, γνωστός για την ερμηνεία του στο «Kiss of the Spider Woman» του 1985, όπου κέρδισε Όσκαρ αλλά και τα «Τhe Big Chill» και «Body Heat», πέθανε την Κυριακή από φυσικά αίτια σε ηλικία 71 ετών. 

Στη διάρκεια της μακράς και σπουδαίας καριέρας του, είχε προταθεί τέσσερις φορές για βραβείο Όσκαρ, μεταξύ άλλων δυο φορές για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου με τα «Broadcast News» και «Children of a Lesser God» αλλά και Β’ Ανδρικού για το «A History of Violence» με μια εμφάνιση μόλις 10 λεπτών.

Κέρδισε το Όσκαρ το 1985 για το «Kiss of the Spider Woman» (Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης), στο οποίο είχε υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που μοιράζεται ένα κελί με έναν πολιτικό κρατούμενο στη Βραζιλία. 

Κατάφερνε πάντα να μεταπηδά με επιτυχία μεταξύ έργων στη μεγάλη οθόνη και τηλεοπτικών ρόλων, όπως στη σειρά «Damages» που είχε προταθεί για βραβείο Emmy. 

Πρόσφατα έγινε ευρέως γνωστός σε μια νεότερη γενιά σινεφίλ με την ερμηνεία του ως Thaddeus Ross στο «The Incredible Hulk» του 2008. Αργότερα επανέλαβε τον ρόλο στα «Captain America: Civil War», «Avengers: Infinity War», «Avengers: Endgame» και «Black Widow».

Το Deadline μετέδωσε την ανακοίνωση του γιου του, Will, ενώ το Variety ανέφερε ότι ένας οικογενειακός φίλος επιβεβαίωσε την είδηση.

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια Hurt θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, που πέθανε στις 13 Μαρτίου 2022, μια εβδομάδα πριν τα 72α γενέθλιά του. Πέθανε ειρηνικά, με την οικογένειά του στο πλευρό του, από φυσικά αίτια», σημείωσε ο γιος του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA