ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στους έναντι λογαριασμούς ρεύματος από το 2024

Από τους πρώτους μήνες του 2024, η καταμέτρηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνεται σε μηνιαία βάση, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε ότι αυτό θα ισχύει για όλες τις κατηγορίες ρολογιών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει το προσωπικό που απαιτείται για να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ εξήγησε πως ο λόγος που θα γίνει η εν λόγω αλλαγή είναι για «να μειώσουμε τις ρευματοκλοπές».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τα νέα, χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος που θα τεθούν σε ισχύ από 1/1/2024, τονίζοντας, πως επί της ουσίας, δεν αλλάζει ο αριθμός των τιμολογίων, αλλά το πώς κατηγοριοποιούνται και το γεγονός ότι προστέθηκε η χρωματική σήμανση για τη διευκόλυνση των καταναλωτών. Στην πράξη, μπλε είναι τα σταθερά τιμολόγια, κίτρινα τα κυμαινόμενα, πορτοκαλί τα δυναμικά, και σε αυτά προστέθηκε από την Πολιτεία το πράσινο, ειδικό τιμολόγιο, στο πλαίσιο του οποίου η τιμή χρέωσης kWh, από 1.1.2024, θα ανακοινώνεται την 1η ημέρα κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του παρόχου και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ. Η εν λόγω τιμή θα είναι «κλειδωμένη» για ολόκληρο τον μήνα, με πάγιο που δεν θα ξεπερνά τα 5 ευρώ.

Τόνισε πως με το παρόν σύστημα, τα συνολικά διαθέσιμα τιμολόγια που προσφέρουν οι πάροχοι υπερβαίνουν τα 130. «Το μεγάλο πρόβλημα για τους καταναλωτές είναι ότι με βάση αυτά τα 130 τιμολόγια δεν ήξεραν την πραγματική τιμή του ρεύματος. Εδώ, λοιπόν, είπαμε ότι ένα τιμολόγιο το καθιερώνουμε εμείς, είναι το πράσινο και σε αυτό η τιμή θα είναι μία. Για να μπορούν να βλέπουν οι καταναλωτές ποιος είναι ο φθηνότερος πάροχος» είπε.

Τέλος, απέδωσε τη σύγχυση που πάει να δημιουργηθεί στον κόσμο γύρω από τα νέα τιμολόγια, στο γεγονός ότι κάποιοι πάροχοι ενοχλούνται από τον ανταγωνισμό. «Η σύγχυση μπορεί να είναι και μια στρατηγική» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, τονίζοντας: «…Ο κόσμος μια χαρά θα καταλάβει, αρκεί να σταματήσουμε να του λέμε “δε θα καταλάβεις, δε θα καταλάβεις”».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA