Ενδεχομένως δεν αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους, ωστόσο μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι αν βρίσκεστε σε μια σχέση, όπου χωρίζετε και τα ξαναβρίσκετε, συχνά, είναι κατά πάσα πιθανότητα, εξαιρετικά τοξική για την ψυχική σας υγεία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Brian Ogolsky και τη Ramona Oswald από το Πανεπιστήμιο του Missouri, ανακάλυψαν ότι το «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε», αποβαίνει επιζήμιο για την ψυχική υγεία και των δύο μελών της σχέσης και ίσως είναι καλύτερο, αυτή να τερματιστεί.
Μιλώντας στην Science Daily, ο Kale Monk, επίκουρος καθηγητής ανθρώπινης ανάπτυξης και οικογενειακής επιστήμης, επισήμανε πως «εαν οι δύο σύντροφοι είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, τότε θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σχέση τους ή θα χωρίσουν», ενώ διασαφηνίζει πως πάνω από όλα προέχει η ψυχική ευημερία.
Βέβαια, ο συγκεκριμένος τύπος σχέσης, δεν είναι πάντα ένας κακός δείκτης για ένα ζευγάρι.
Για ορισμένα ζευγάρια, τα συχνά διαλείμματα από τη σχέση, μπορεί να βοηθήσουν τα μέλη της, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία που έχει για αυτά, η σχέση τους, από την άλλη πλευρά, όμως, οι σύντροφοι που χωρίζουν και ξανασμίγουν τακτικά, επηρεάζονται αρνητικά από το εν λόγω μοτίβο.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Family Relations, εξέτασε δεδομένα από περισσότερα από 500 άτομα που βρίσκονται σήμερα σε σχέση, τόσο του ίδιου φύλου όσο και ετερόφυλων και διαπίστωσε ότι το κυκλικό αυτό μοτίβο χωρισμού και επανασύνδεσης, συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό του ζευγαριού.
(Πηγή)