Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε το πρώτο βίντεο από το jazz funk κουαρτέτο των Tfatfy

Οι TFATFY είναι πιθανότατα το ελληνικό αντίστοιχο αυτών των ακούραστων γραναζιών της μουσικής παραγωγής. Ο Μηνάς Λιάκος(κιθάρα), ο Σπύρος Μάνεσης(πλήκτρα), ο Στέλιος Προβής(μπάσο) και ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος(ντραμς) βρίσκονται αθόρυβα, τα τελευταία 15 χρόνια, πίσω απο ονόματα όπως, οι Planet of Zeus, οι Imam Baildi, η Μonika, η Δήμητρα Γαλάνη, η Σαββίνα Γιαννάτου, η Λένα Πλάτωνος, oι Night Knight, οι Modrec, οι Spiral trio αλλά και πολλούς άλλους για να αναφερθούν.
«Ζούμε σε μία εποχή, κατά την οποία η αναβίωση του vintage και του retro αποτελεί τη νόρμα στη μουσική. Παρ’όλα αυτά, τα περισσότερα από τα καινούρια άλμπουμ που κυκλοφορούν, φαίνεται να καταπιάνονται περισσότερο με το να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο ενός συγκεκριμένου στουντιακού ήχου, με συγκεκριμένο vintage ηχητικό εξοπλισμό, αντί να προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν γιατί κάποια album του παρελθόντος ακούγονται διαχρονικά. Κοινωνικοπολιτικά ερεθίσματα, το κυνήγι της της ελευθερίας, κοινωνικής και πνευματικής, η επιθυμία εξερεύνησης του αγνώστου και της αυθόρμητης δημιουργίας, η άγνοια κινδύνου και η επιθυμία για επικοινωνία φαίνεται να μένουν έξω από την εξίσωση. Τέσσερις μουσικοί , ο καθένας προερχόμενος από διαφορετική μουσική παράδοση, κλείστηκαν στο στούντιο και απλά πάτησαν το κόκκινο κουμπί του REC. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Στην τελική, το ερώτημα είναι αν επιθυμείς να χτίζεις γέφυρες επικοινωνίας ή να τις γκρεμίζεις. Οι TFATFY επιλέγουν φανερά το πρώτο».
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα credits των μουσικών γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα είδος supergroup, εγχώριων session μουσικών.
Καθόλου τυχαία άλλωστε,τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, το ένα μετά το άλλο, ντοκυμαντέρ, όπως το “Wrecking Crew”, το “Standing in the shadows of Motown” και το “Hired Gun”, τα οποία αφηγούνται την ιστορία των αφανών συντελεστών πίσω από τα μεγάλα και διαχρονικά άλμπουμ.
Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους λεγόμενους “session” μουσικούς.
Ονόματα τα οποία εμφανίζονται κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, πάντοτε με μέγεθος γραμματοσειράς, το οποίο χρειάζεται μικροσκόπιο για να διαβαστεί.
Τώρα οι Tfatfy μοιράζονται το πρώτο τους βίντεο για το κομμάτι “G-Steady”. Απολαύστε το:
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA