Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πολίτες και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βαθμολογούν κάτω από τη βάση την κυβέρνηση

Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας επικρατεί στους πολίτες, οι οποίοι βαθμολογούν αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στους δύο πρώτους μήνες μετά τις εκλογές και εκτιμούν πως δεν θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, διαπιστώσεις που γίνονται και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη το 78% των πολιτών απαντά πως τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση, το 13% σε σωστή κατεύθυνση και το 4% εκτιμά πως είναι πολύ νωρίς για να κρίνει.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν σε ποσοστό 56,6% ότι τα πράγματα θα κινηθούν σε λάθος κατεύθυνση. Το 29% απαντά στη σωστή και το 6,5% απαντά πως είναι πολύ νωρίς για να κρίνει. 

Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση ως προς τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Το 86% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα (70% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ), το 29% εκφράζει ικανοποίηση (23% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) και το 3% απαντά πως είναι πολύ νωρίς για να κρίνει (6% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ).

Το 50% απαντά πως δεν πρέπει να εφαρμοστούν σκληρά μέτρα, ενώ το 40,5% θέλει εφαρμογή κατά γράμμα των μεταρρυθμίσεων. Σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτών που δεν θέλουν σκληρά μέτρα ανέρχεται στο 50% και όσων θέλουν πιστή εφαρμογή του προγράμματος στο 44,5%.

Το 73,5% (55,5% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο στο τέλος της τετραετίας και το 17,5% (36,5% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) εκτιμά το αντίθετο.

Τέλος, το 43% εκτιμά πως η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 27,5% πως μάλλον θα χειροτερέψει, το 21,5% πιστεύει πως ούτε θα βελτιωθεί , ούτε θα χειροτερέψει, το 5,5% πιστεύει πως θα βελτιωθεί και το 1% θα βελτιωθεί.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση  

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA