Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο σήμερα για τέσσερις βιασμούς

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης. 

Η δίκη ξεκινά υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας , για τέσσερις υποθέσεις βιασμού ανηλίκων ή νεαρών ανδρών, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Τα φερόμενα ως θύματα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ανυπομονούν να καταθέσουν επ’ ακροατηρίω όσα βίωσαν στα χέρια του «χειριστικού κακοποιητή τους», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει.

Οι καταγγελλόντες φέρονται αποφασισμένοι να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια στους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές όσα υπέστησαν από την «εγκληματική δράση» του κατηγορουμένου, όπως αυτή αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, επιδιώκοντας,όπως έχουν δηλώσει, την καταδίκη του άλλοτε κοινωνικά ισχυρού και καλλιτεχνικά καταξιωμένου Δημήτρη Λιγνάδη, όχι μόνο για την προσωπική τους δικαίωση, αλλά κυρίως για να μπει ένα τέλος στην «ποινικά κολάσιμη χρονίζουσα δράση του».

Σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος μετήχθη χθες Πέμπτη από τις φυλακές Τρίπολης στις φυλακές Κορυδαλλού, πρόκειται να καταθέσουν πάνω από 20 μάρτυρες κατηγορίας, με τον ίδιο να επιμένει ότι η όλη υπόθεση είναι «κατασκευασμένη», και οι μάρτυρες «στρατευμένοι», δείχνοντας ως «ηθικό αυτουργό» το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Με την εκφώνηση της υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, προτίθεται ωστόσο να ζητήσει πολυήμερη διακοπή της δίκης λόγω φόρτου εργασίας, αφού όπως είναι γνωστό έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του 19χρονου δολοφονηθέντος στη Θεσσαλονίκη Άλκη Καμπανού προς υποστήριξη της κατηγορίας, υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

«Είναι τόσο βαρύ το πρόγραμμά μου, θα ζητήσω διακοπή εντός μηνός, όχι αναβολή. Δέχομαι αφόρητη πίεση από τον κ. Λιγνάδη για να ξεκινήσει η δίκη, αλλά έχω την ίδια μέρα Μικτό Ορκωτό και την επομένη αρχίζει η δίκη Τοπαλούδη» είπε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Κούγιας.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA