Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην Εισαγγελία νέα καταγγελία βιασμού

Στη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την τέταρτη καταγγελία που έφτασε στην ελληνική Δικαιοσύνη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Το τέταρτο κατά σειρά πρόσωπο που κατήγγειλε το βιασμό του από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αναμένεται να απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την καταγγελία.

Ο καταγγέλλων, ο οποίος κατά πληροφορίες, πέρασε την περασμένη εβδομάδα το ανακριτικό κατώφλι, ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο -όπως υποστηρίζει- βρέθηκε στο διαμέρισμα του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, όπου και βιάστηκε. Η δικαστική λειτουργός έλαβε την κατάθεση η οποία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ως αρμόδια να διενεργήσει την έρευνα. Όταν οι εισαγγελικές αρχές εξετάσουν τα καταγγελλόμενα, να αποφασίσουν στην άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του σκηνοθέτη και τότε μόνο θα διαβιβαστεί και αυτή η καταγγελία στην 19η τακτικής ανακρίτρια για να την ερευνήσει. Αυτό άλλωστε έχει συμβεί και στην προηγούμενη και τρίτη καταγγελία κατά του Δημ. Λιγνάδη, την οποία εξακολουθεί να ερευνά η αστυνομία μετά από εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο τέταρτος καταγγέλλων επιβεβαίωσε μέσω των περιγραφών του τη μεθοδολογία που εμφανίζεται να είχε για χρόνια ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης. Συγκεκριμένα, ο σήμερα 24χρονος μάρτυρας κατέθεσε ότι γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί οδηγήθηκε στο σπίτι του. Η καταγγελία φέρει χρόνο τέλεσης το 2014 και δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής, καθώς το διερευνώμενο αδίκημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την έρευνα πάντως, είναι το γεγονός ότι ο μάρτυρας -κατά τις ίδιες πηγές- είναι σε θέση να επιβεβαιώσει περιστατικά και περιγραφές στα οποία έχουν αναφερθεί και άλλοι μάρτυρες, καθώς και ο τέταρτος νεαρός εμφανίζεται να ήταν μπροστά και σε στιγμιότυπα και καταστάσεις, που έχουν συμβάλει στο να έχει καταστεί κατηγορούμενος ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πηγή

POPAGANDA