Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε και Μαργαρίτη εν όψει του Εurogroup

Ενώ ο κ. Βαρουφάκης προσερχόταν στη συνάντηση δήλωσε ότι αναμένει συμφωνία με την Ευρωζώνη κι ελπίζει ότι το τέλος του Eurogroup θα λήξει καλά. Συγκεκριμένα είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διανύσει δέκα επιπλέον μίλια της διαδρομής και τώρα είναι η σειρά των εταίρων να διανύσουν έστω το 1/5 της διαδρομής που έκανε η Ελλάδα. «Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα γίνει μια συναδελφική συζήτηση και ελπίζουμε ότι τελικά θα βγει “λευκός” καπνός» δήλωσε ο υπουργός. Ο κ. Ντάισελμπλουμ βγήκε στην είσοδο του κτηρίου και ανέφερε ότι το Eurogroup δεν είχε ξεκινήσει καθώς ο ίδιος συνομιλεί ακόμα με τους βασικούς «παίκτες».«Υπάρχουν λόγοι για κάποια αισιοδοξία αλλά είναι πολύ δύσκολο» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup. «Θα σας πω σε δύο ώρες» πρόσθεσε. «Το Eurogroup θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε. 

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι υπάρχει η διάθεση να βρεθεί λύση για ντο ελληνικό ζήτημα. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει έχουν γίνει προσπάθειες και πρέπει να δούμε με σοβαρότητα τις διαπραγματεύσεις. Όταν ρωτήθηκε εάν η Γερμανία θα «χαιρετήσει» την Ελλάδα από το ευρώ εκείνος ανέφερε ότι σκοπός είναι να βρεθεί λύση και ο όλεθρος που επικρατεί δεν έχει να κάνει με μεμονωμένα κράτη.

Και ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ενώ ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υπέυθυνος για το Ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο ανέφερε ότι από τη θεωρία πρέπει να περάσουμε στην εφαρμογή των πραγμάτων.

Θετική είναι η άποψη της Κομισιόν σε ένα πλαίσιο διαλόγου και φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αισιοδοξόντας για την επίτευξη συμφωνίας στο άμεσο μέλλον, εφόσον επικρατήσει η λογική αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Τέλος, ‘οπως ο ίδος είπε, οι συζητήσεις συνεχίζονται στο επίπεδο του Eurogroup και η Κομισιόν, εκπροσωπείται από τους επιτρόπους Πιερ Μοσκοβισί και Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και έχει συνεχή επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Πηγή: Το Βήμα

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη