Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Παύλου Φύσσα: Ο Ρουπακιάς ομολόγησε σε αστυνομικό «εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα, είμαι δικός σας»

Ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζει κανονικά, σήμερα η κατάθεση του αστυνομικού Δημήτρη Κουρεζή, έφερε στο φως αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τον Γ. Ρουπακιά, που μαχαίρωσε  θανάσιμα τον Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού στο δικαστήριο, ο Γ. Ρουπακιάς ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι δολοφόνησε τον Φύσσα, λέγοντας μάλιστα «εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτε σε κανέναν, είμαι δικός σας».

Ο μάρτυρας καταθέτοντας στο δικαστήριο, είπε πως «φοβήθηκα μήπως ήταν συνάδελφος και τον ρώτησα, τι εννοείς δικός μας και μου απάντησε της Χρυσής Αυγής. Του απαντάω, δεν είστε δικός μας και τον πήγα στο τμήμα».

Ο αστυνομικός περιέγραψε αναλυτικά τη σκηνή που αντίκρισε μόλις έφτασε στο σημείο που είχε συμβεί το περιστατικό, και υποστήριξε ότι ο Ρουπακιάς «μετά τη δολοφονία ήταν νηφάλιος και κάπνιζε στο αυτοκίνητο». 

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο αστυνομικός απάντησε ότι έχει δεχτεί, μετά το περιστατικό, απειλές τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του, με ανώνυμα τηλεφωνήματα. Είπε, μάλιστα, ότι μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, του χάραξαν μια υβριστική λέξη στο αυτοκίνητο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. 

Ντοκουμέντο από την «Εφημερίδα των Συντακτών» το μαχαίρι με το οποίο ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και το οποίο περισυνέλεξε ο αστυνομικός – μάρτυρας του φονικού

Ειρήνη Κοντογιάννη

Share
Published by
Ειρήνη Κοντογιάννη