Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής-Απολογία Κασιδιάρη: «Δε θα απολογηθώ για την ιδεολογία του κόμματος. Ιδεολογία μας είναι ο εθνικισμός»

Συνεχίζει την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης, αποφεύγοντας βέβαια να απαντήσει σε αρκετές από τις ερωτήσεις που του θέτει ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο κ. Κασιδιάρης αρνήθηκε να πει τι έννοια έχει λέξη «αγχιβασίην», που έχει ως τατουάζ στο μπράτσο του. «Αφορά μια φιλολογική συζήτηση του Ηράκλειτου που μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή στο πολιτικό μου γραφείο, όχι εδώ». Σε ερώτηση του προέδρου αναφορικά με την φράση «πίστευε, υπάκουε, πολέμα», που είχε γραφεί σε έντυπο της Χρυσής Αυγής, ο Κασιδιάρης απάντησε, «Δεν το έχω υπόψιν μου. Δεν το έχω διαβάσει» και πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει τα λεγόμενα άλλων κατηγορούμενων, καθώς αυτή η έκφραση χρεώνεται στον Ηλία Παναγιώταρο. «Να κάνω εγώ τώρα σχολιασμό σε κάτι που είπε ο Παναγιώταρος πάνω σε μία ομιλία, μπορεί να οδηγήσει σε λογική ασυνέχεια. Σε κάθε περίπτωση να δηλώσω ότι ο πολιτικός μας λόγος ο δημόσιος λόγος είναι απολύτως προσαρμοσμένος στα πλαίσια της νομιμότητας».

Στην ερώτηση του προέδρου για την φράση, «αν χρειαστεί το σηκώνουμε το χέρι», που είχε πει σε παλιότερη του δήλωση ο κατηγορούμενος εκείνος απάντησε πως, «Κατακλείδα κάθε τέτοιας δήλωσης είναι ότι δε θα κάνουμε απολύτως τίποτα εκτός της νομιμότητας που θα θέσει σε κίνδυνο το κόμμα. Ένα παράδειγμα ήταν το ατυχές συμβάν με την κα Κανέλη. Στον Αντέννα… »

Πηγή: Golden Dawn Watch

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι