Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Διίστανται οι απόψεις για τα αίτια της σύγκρουσης του αυτοκινήτου του Παντελίδη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται η μία από τις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης.

Υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις στον δεξιό πνεύμονα, στο δεξιό άνω και στο δεξιό κάτω άκρο. Η μετεγχειρητική της κατάσταση κρίνεται σταθερή, ωστόσο κρίσιμα θεωρούνται τα δυο πρώτα 24ωρα μετά τα χειρουργεία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η δεύτερη επιβάτιδα φέρει κατάγματα και νοσηλεύεται σε θάλαμο της ορθοπεδικής πτέρυγας του Ευαγγελισμού.

Τώρα όσον αφορά τα αίτια της σύγκρουσης, η αίσθηση που μέχρι τώρα έχουν οι Αρχές είναι πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα πριν εισέλθει στην μοιραία στροφή, στην έξοδο από τον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα προς τη Λ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Αθήνα. Ακριβή εικόνα μέχρι τώρα για τα χιλιόμετρα που είχαν αναπτυχθεί δεν έχουν ακόμα στην Τροχαία, αλλά έχουν μία βεβαιότητα του εύρους της ταχύτητας, η οποία ήταν μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε όπως όλα δείχνουν να κρατήσει το αυτοκίνητο μέσα στην στροφή.

Σήμερα θα διενεργηθεί και η νεκροψία-νεκροτομή του Παντελή Παντελίδη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, ενώ θα ληφθούν δείγματα για περαιτέρω τοξικολογικό και ιστολογικό έλεγχο, από τα οποία θα διαπιστωθεί ή όχι η τυχόν κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών από τον οδηγό, τα αποτελέσματα όμως αυτών των εργαστηριακών ελέγχων θα αργήσουν πολύ, όπως συνηθίζεται άλλωστε και πιθανόν να φτάσουν από μερικές εβδομάδες έως και στον έναν μήνα από τώρα, για να γίνουν γνωστά.

Η εικόνα για την χρήση ή μη χρήση ζωνών ασφαλείας από τα θύματα είναι κάπως συγκεχυμένη ακόμα… εξαιτίας των διφορούμενων μαρτυριών, ωστόσο εκεί που καταλήγουν οι άντρες της Τροχαίας, μέχρι στιγμής, είναι πως οδηγός και συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας και πως ήταν κουμπωμένες στις θέσεις τους, περασμένες πίσω από τις πλάτες τους. 

Τέλος, εμπειρογνώμονας που διορίστηκε από την οικογένεια Παντελίδη ισχυρίζεται ότι το αμάξι δεν έτρεχε και άλλες είναι οι αιτίες της φονικής σύγκρουσης. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA