Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Διεστραμμένος και ναρκομανής ο Χίτλερ»

Ο Βρετανός συγγραφέας Μάρτιν Εϊμις επιστρέφει στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με το The Zone Of Interest, το δεύτερο μυθιστόρημά του πάνω στο θέμα 23 χρόνια μετά το Time’s Arrow. Αυτή τη φορά ωστόσο, ασχολείται με πικάντικες και προσωπικές λεπτομέρειες για τη σεξουαλικότητα του Αδόλφου Χίτλερ και της Εύα Μπράουν. Στο πολυσυζητημένο του, από τα γεγονότα της φετινής λογοτεχνικής σεζόν, παρουσιάζεται μια εικόνα ενός «Φύρερ ασεξουαλικού που έφθανε στην κορύφωση παρακολουθώντας από μακριά την Εύα Μπράουν». Κάνοντας δηλώσεις για το νέο του έργο, ο διάσημος βρετανός συγγραφέας υποστήριξε ότι γνωρίζοντας τη σεξουαλικότητα ενός ηγέτη, καταλαβαίνεις σημαντικά πράγματα για την προσωπικότητά του. Κι ανέφερε ως παραδείγματα τους Στάλιν και Μάο, λέγοντας πως «εκείνοι είχαν τη συμπεριφορά του κυρίαρχου επιδεικνύοντας μεγάλη σεξουαλική όρεξη, ενώ ο Χίτλερ δεν είχε απολύτως τίποτε».

Επομένως, τα όσα υποστηρίζει ο Εϊμις, συμπληρώνουν τη μια από τις τρεις θεωρίες που έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τη σεξουαλική συμπεριφορά του Χίτλερ. Η μια τον θέλει φυσιολογικό, η δεύτερη ασέξουαλ και η τρίτη διεστραμμένο. «Μοναδικές ενδείξεις για τη σεξουαλικότητά του είναι ότι δεν έβγαζε τα ρούχα του ούτε στο γιατρό, ενώ ήταν φανατικός με την καθαριότητα. Αυτά ενισχύουν τη θεωρία ότι ήταν ασέξουαλ»

Συμπληρωματικά, ένα ντοκυμαντέρ του Channel 4, που θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή, αποκαλύπτει την εξάρτησή του από τη μεθαμφεταμίνη και τα χάπια, διεγερτικά και ηρεμιστικά που του συνταγογραφούσε αφειδώς ο γιατρός του, Δρ. Θίοντορ Μόρελ.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Κώστας Χανδρινός