Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός! 20 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Η Έκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα

«Η ΈΚΡΗΞΗ» ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΠΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ (StraDa Films).

Η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Σύλλα Τζουμέρκα με τίτλο Η Έκρηξη προβλήθηκε πρόσφατα στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, όπου και υπήρχε ανταπόκριση από την Popaganda. «Ένα σινεμά έντονο, αγριεμένο, σε στιγμές επιθετικό, ένα σινεμά όχι χωρίς τις αδυναμίες του, αλλά κι ένα σινεμά που σε απορροφά και σε καταπίνει στο χάος του, ένα χάος καθαρά υπαρξιακό». 

Η υπόθεση του φιλμ περιγράφει το προσωπικό τέλμα της πρωταγωνίστριας που υποδύεται η Αγγελική Παπούλια, που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, Κυνόδοντας και Άλπεις. Το στόρι, απλό και τόσο προσωπικό που ταιριάζει σε πολλούς: Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. 

Το διαχρονικό και διαπολιτισμικό ρόλο της ταινίας τόνισε άλλωστε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο σημείωμά του:

Μέσα στα πυρετώδη χρόνια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, η ΕΚΡΗΞΗ μιλά για το τι σημαίνει να σε διαψεύδουν και να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Η Μαρία ξεκινά την ενήλικη ζωή της με τις καλύτερες προθέσεις. Δέκα χρόνια μετά, όπου κι αν κοιτάξει γύρω της, όλα έχουν ραγίσει. Απρόθυμη να συμφιλιωθεί με τη χαμένη της αξιοπρέπεια, την έλλειψη φροντίδας και την νικημένη της αγάπη για τη ζωή, η Μαρία επιτίθεται. Επιτίθεται στον εαυτό της, στο παρελθόν της και τους αγαπημένους της, στη χώρα της και στην αντίληψη των άλλων για το φύλο της, σε έναν άγριο αγώνα για την αλήθεια μέσα της και γύρω της.

Η ταινία, γυρίστηκε σε Αθήνα, Αμβούργο και Πιερία, είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας κι έχει την υποστήριξη του Ελληνικού και του Ολλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου, των Κέντρων Κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αλλά και τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού καναλιού ZDF/ARTE.

Και τώρα που η ταινία θα προβληθεί στα λημέρια μας, σας προσφέρουμε 20 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο Ααβόρα (Ιπποκράτους 180, ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι, Νεάπολη) με ώρα προσέλευσης 20.00 (ώρα έναρξης 20.30).

Για να κερδίσετε, αφήστε comment, κάντε like και share στο διαγωνισμό μας στο Facebook, μέχρι και την Δευτέρα 24/11, στις 10 το πρωί. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο ίδιο post και τα ονόματα τους θα βρίσκονται στη guest list του κινηματογράφου.

POPAGANDA