Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια Βραβεία ΔΟΜΕΣ για την Αρχιτεκτονική

Οι ΔΟΜΕΣ διοργανώνουν την Παρασκευή 1η Μαρτίου την Τελετή Απονομής των ομώνυμων Βραβείων για το 2019, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 (19:00-20:00). Επίσης, τιμώντας τους αρχιτέκτονες που έχουν διακριθεί, από το 2010 έως και φέτος, παρουσιάζουν την έκθεση «10 Χρόνια Βραβεία ΔΟΜΕΣ», με φωτογραφικό υλικό από 109 έργα, σε χώρο 1.000m2, στον 1ο όροφο του πολυχώρου THE HUB, Αλκμήνης 5 (20:00-23:00).

Στα 10 χρόνια του θεσμού, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.463 συμμετοχές με περισσότερους από 5.200 συντελεστές, έχουν απονεμηθεί 39 βραβεία και 76 έπαινοι και έχουν δημοσιευθεί 141 έργα στις ομώνυμες εκδόσεις. Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν 144 έργα για τις εξής τέσσερις (4) κατηγορίες: «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο», «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο», «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα», και «Καλύτερη μελέτη». Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν και τα Βραβεία Συναδέλφων, όπου κριτές είναι οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι για τις κατηγορίες «καλύτερο πραγματοποιημένο έργο», και «καλύτερη μελέτη».

Οι ΔΟΜΕΣ, έχοντας ως στόχο την σύνδεση της ελληνικής με τη σύγχρονη διεθνή αρχιτεκτονική, προσκαλούν αρχιτέκτονες διεθνούς κύρους να απαρτίσουν την εκάστοτε κριτική επιτροπή. Ενδεικτικά, την πρόσκληση έχουν αποδεχθει οι Richard Meier (USA), Juhani Pallasmaa (FIN), David Chipperfield (UK), Steven Holl (USA), και Enrique Walker (CL).

Για τα Βραβεία «ΔΟΜΕΣ 2019», η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους:

  • Toyo Ito, αρχιτέκτων, διευθυντής, Toyo Ito & Associates, Τόκιο – Ιαπωνία, κάτοχος του Βραβείου Pritzker
  • Stefano Boeri, αρχιτέκτων, διευθυντής, Stefano Boeri Architetti, Μιλάνο – Ιταλία, καθηγητής αστικού σχεδιασμού, Πολυτεχνείο του Μιλάνου, πρόεδρος, Τριενάλε του Μιλάνου
  • Mauricio Pezo & Sofia von Ellrichshausen, αρχιτέκτονες, διευθυντές, Pezo von Ellrichshausen, Concepcion – Χιλή

Επετειακό τεύχος 10 Χρόνια Βραβεία ΔΟΜΕΣ

Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων των Βραβείων ΔΟΜΕΣ, θα κυκλοφορήσει επετειακό τεύχος, το οποίο, εκτός των φετινών Βραβείων και Επαίνων, θα παρουσιάσει ακόμη 7 προτάσεις που αξιολογήθηκαν υψηλά από την κριτική επιτροπή Επίσης θα φιλοξενήσει ειδικό αφιέρωμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι βραβευμένες συμμετοχές από το 2010 έως και φέτος. Το τεύχος θα διανεμηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης «10 χρόνια Βραβεία ΔΟΜΕΣ».



Τελετή Απονομής Βραβείων «ΔΟΜΕΣ 2019»
Ημερομηνία   Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019
Ώρα Διεξαγωγής    19.00-20:00 | Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138

Είσοδος Ελεύθερη 

Έκθεση «10 Χρόνια Βραβεία ΔΟΜΕΣ»
Ώρα Διεξαγωγής   20.00 – 23.00 | The Hub, Αλκμήνης 5, Πετράλωνα

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA
Tags: Δομές