Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ο ετήσιος τηλεμαραθώνιος της UNICEF

Με σύνθημα «Προστατεύουμε- Εμβολιάζουμε» και στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τον εμβολιασμό εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος τηλεμαραθώνιος της UNICEF, την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τα προγράμματα εμβολιασμών της UNICEF, καθώς, όπως επισήμανε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της UNICEF Ελλάδας, Σοφία Τζιτζίκου, σήμερα, ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε όλο τον κόσμο δεν εμβολιάζεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 1,5 εκατομμύριο παιδιά κάτω των πέντε ετών, να πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που προλαμβάνονται εύκολα με εμβόλια.

«Έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου, ωστόσο 19,4 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην λαμβάνουν πλήρεις ή καθόλου εμβολιασμούς, λόγω της φτώχειας, της μετανάστευσης και των ανεπαρκών συστημάτων υγείας» συμπλήρωσε η κ. Τζιτζίκου.

Το 2016 η UNICEF προμήθευσε 2,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για παιδιά, σε περίπου 100 χώρες. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο συντονιστής της ομάδας ανταπόκρισης της UNICEF στην Ελλάδα για το προσφυγικό, Λορέν Σαπουί, ο οργανισμός παρείχε πάνω από 62.000 δόσεις εμβολίων, προκειμένου να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που ήρθαν με τις πρόσφατες ροές στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Χρήστος Μπαρτσόκας, αναφέρθηκε στην «εγκληματική προσπάθεια να μην εμβολιάζονται παιδιά στην Ελλάδα και να δίνονται ψεύτικες βεβαιώσεις από παιδιάτρους ότι έχουν γίνει εμβολιασμοί» και πρόσθεσε: «Αυτό γίνεται γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε γνωρίσει πολλές αρρώστιες. Τα προηγούμενα χρόνια η θνησιμότητα των παιδιών στη χώρα μας ήταν στα κατώτατα επίπεδα. Ωστόσο, σήμερα εμφανίζονται και πάλι ασθένειες, όπως η ιλαρά, ο κοκίτης, η διφθερίτιδα, ο τέτανος, η παρωτίτιδα και η μηνιγγίτιδα».

Ο μαραθώνιος θα προβάλλεται τη Δευτέρα, από τις 6 μμ στη συχνότητα της ΕΡΤ2, ενώ την ίδια ώρα θα μεταδίδεται και από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, καθώς και από τη «Φωνή της Ελλάδας» για τους απόδημους Έλληνες.

Ζωντανές συνδέσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα κάνουν επίσης ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιώργο Θαλασσινό, «από φέτος επιστρατεύουμε και τα ιντερνετικά μας μέσα και επιδιώκουμε να στείλουμε όσο γίνεται πιο δυνατά και πιο μακριά το μήνυμα της UNICEF».

Τον τηλεμαραθώνιο θα παρουσιάσουν ηθοποιοί και δημοσιογράφοι.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA