ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασίλης Μπισμπίκης: “Δεν μπήκα στο Εθνικό επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο” [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Δώρας Αναγνωστοπούλου, “Βασίλη είστε στα κάγκελα. Γιατί αντιδράτε;” απάντησε ο Βασίλης Μπισμπίκης, στη συνέντευξη που της παραχώρησε μπροστά από το θέατρο REX στην οδό Πανεπιστημίου.

Για την ηθική και την αξιοπρέπεια. Για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, για αυτών που σπούδασαν, πέρασαν χρόνια μέσα σε αυτές τις Σχολές για να πάρουν ένα πτυχίο του ηθοποιού και τώρα δεν υφίσταται αυτό το πράγμα“, της απάντάει εκείνος, με τις αντιδράσεις όλων των καλλιτεχνών που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το Προεδρικό Διάταγμα να περικλείεται στη φράση του.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους καλλιτέχνες, αλλά και στη δική του ιστορία που ως “εξαιρετικό ταλέντο” δεν μπόρεσε να σπουδάσει στο Εθνικό γιατί δεν είχε τελειώσει το σχολείο.

“Πάνω από αυτό είναι ότι νιώθεις ότι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν την ευθύνη για όλο αυτό, δεν σε σέβονται. Όσο περνάει ο καιρός αυτό που βλέπουμε είναι να απαξιώνουν όλο και περισσότερο τον Πολιτισμό και την υποκριτική και δεν σε ακούνε κιόλας. Να μιλήσεις για τα προβλήματα, σε απαξιώνουν και αυτό είναι που σε κάνει να είσαι στα κάγκελα”, είπε και τόνισε πως οι καταλήψεις, το λουκέτο στα θέατρα, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις είναι μία λύση και ένας τρόπος “που μπορούμε να πιέσουμε μία κατάσταση”.

“Από την άλλη εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω τελειώσει Λύκειο και έχω μπει μέσα από τα ‘εξαιρετικά ταλέντα’ του υπ. Πολιτισμού, έδωσα και πέρασα σε μία ιδιωτική σχολή και πήρα το πτυχίο, το οποίο δεν έχει την ίδια αναγνώριση με το πτυχίο των παιδιών που είχαν τελειώσει Λύκειο. Εγώ δεν μπήκα στο Εθνικό γιατί ενώ με ήθελαν να μπω ως ταλέντο δεν μπορούσα να μπω γιατί δεν είχα τελειώσει Λύκειο. Και τώρα σου λέει ότι και να έχεις τελειώσει είναι σαν να έχεις χαρτί Λυκείου. Δεν είναι παράλογο όλο αυτό;”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τι απάντησε επίσης σε όσους ισχυρίζονται ότι οι καλλιτέχνες αντιδρούν “μόνο για θεσούλες στο Δημόσιο”;

Τι; Ποιες θεσούλες μωρέ στο Δημόσιο; Ποιοι ηθοποιοί δουλεύουν στο Δημόσιο; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Είναι θέμα καθαρά αξιοπρέπειας και ηθικής, δεν είναι τίποτα άλλο. Δεν είναι για το χρήμα αυτό που γίνεται, για να πάρουμε 170 ευρώ παραπάνω. Είναι ότι βλέπεις απέναντί σου ανθρώπους που κάνουν πόλεμο στον Πολιτισμό, στην Τέχνη. Έχουν ανοίξει βεντέτα, έχουν ανοίξει πόλεμο μαζί μας”, δήλωσε. (Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA