ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Solidarity FilmFestival Killah P επιστρέφει: «Ο αντιφασισμός είναι στάση ζωής»

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι πριν από εννιά χρόνια απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τον απάνθρωπο χαρακτήρα του φασισμού. Από τότε και κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης που σηματοδοτούν τον διαρκή αγώνα ενάντια στον φασισμό, αγώνας ο οποίος δίνεται αυτήν την περίοδο στο Εφετείο προκειμένου να καταδικαστεί αμετάκλητα η εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αντιφασισμός για εμάς είναι στάση ζωής. Κάθε ώρα, κάθε μέρα κάθε μήνα παλεύουμε να αφήσουμε το χνάρι των ιδανικών μας για μια ζωή χωρίς φόβο που θα βάζει στο επίκεντρο την αξία κάθε ζωής που μας περιβάλλει. Γνωρίζουμε καλά ότι ο σπόρος «πιάνει» καλύτερα εκεί όπου τα νιάτα προσπαθούν να ανθίσουν και προς τα εκεί προσπαθούμε να στρέφουμε διαρκώς το βλέμμα μας. 

Το Solidarity FilmFestival Killah P επιστρέφει, λοιπόν, μετά από μια μικρή διακοπή, με νέες προοπτικές και με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης νέων δημιουργών και κινηματογραφιστών που δεν έχουν χάσει την πίστη τους ότι αυτός ο κόσμος -με συνέπεια στον αγώνα και πυξίδα την αξιοπρέπεια- μπορεί τελικά να αλλάξει. 

Μέσα από το αγνό βλέμμα των νέων ανθρώπων με στόχο  την ανατροπή της βαρβαρότητας, ο Σύλλογος Πολιτισμού Ενάντια στον Φασισμό «Παύλος Killah P Φύσσας», σας προσκαλεί στις 10 Φλεβάρη και ώρα 19.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη ( Εμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι), για να παρακολουθήσουμε κινηματογραφικές αφηγήσεις εφήβων καθώς και γνωστών δημιουργών με άξονα τον σεβασμό στα δικαιώματα κάθε κοινωνικής ομάδας, την αλληλεγγύη και το νοιάξιμο για τον άνθρωπο που υποφέρει.

Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε προτάσεις και να χαράξουμε τα σχέδιά μας για το 2ο Solidarity FilmFestival Killah P το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη μας τον Νοέμβριο του 2023.  

Σε μια εποχή που τα φίδια του φασισμού σέρνονται ξανά δίπλα μας γεμάτα δηλητήριο δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία ανοχή. 

Συναντιόμαστε, μοιραζόμαστε σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα, επιμένουμε στο να μείνουμε άνθρωποι. 

Στο μυαλό είναι ο στόχος.                                                                                                                                                            Ας κρατήσουμε τα παιδιά αλάβωτα από τις σφαίρες του μίσους                                                                                                                                                                                                    

Μάγδα Φύσσα

 Σύλλογος Πολιτισμού Ενάντια στο φασισμό  «Παύλος Killah P Φύσσας»

10 Φλεβάρη, 19.00μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Εμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη, Κερατσίνι)
Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου