ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tina Turner: Πέθανε η “Simply the best” βασίλισσα του Rock’n Roll

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τον εκπρόσωπό της, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Η Tina Turner, η “Βασίλισσα του Rock’n Roll” πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».

Η Turner αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, καθώς πέρασε καρκίνο, εγκεφαλικό και νεφρική ανεπάρκεια.

Γεννήθηκε το 1939 ως Anna Mae Bullock στο Νάτμπους του Τενεσί, στις 26 Νοεμβρίου 1939.

Η καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50, ενώ το 1960, ο σύντροφός της και συνεργάτης της Ike Turner άλλαξε το όνομά της σε Tina Turner. Στο τέλος της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της.

Συγκεκριμένα, το 1962 παντρεύτηκε τον Ike και ο γάμος τους έληξε το 1978. Σύμφωνα με όσα έγραψε η Turner στην αυτοβιογραφία της, ο σύζυγός της ήταν βίαιος και την κακοποιούσε συχνάΜετά από το διαζύγιο, η Turner συνέχισε να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, ξαναχτίζοντας την καριέρα της και πραγματοποιώντας συναυλίες.

Έγινε ευρέως γνωστή και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως. Έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy, εκ των οποίων τα 3 είναι τιμητικά. Επίσης, έχει εισαχθεί μαζί με τον Ike Turner στο Rock and Roll Hall of Fame και έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ και στο St. Louis Walk of Fame. To 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Κένεντι.

Επιπλέον, η Turner έχει εμφανιστεί σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ.

Υπήρξε μια από τις καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο. Συγκεκριμένα, έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους και singles παγκοσμίως, ενώ, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η Τέρνερ έχει πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Ήταν διάσημη για τις θορυβώδεις και ενεργητικές σκηνικές ερμηνείες της, καθώς και για τα δυνατά φωνητικά της.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA
Tags: tina turner