ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Romance: Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο άλμπουμ των Fontaines D.C.

Οι Fontaines D.C. κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο τέταρτο άλμπουμ τους, ROMANCE μέσω της XL Recordings. To άλμπουμ έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές από μέσα όπως NMEThe GuardianRolling Stone UK και πάρα πολλά άλλα.

Το ROMANCE είναι ο πιο φιλόδοξος και δουλεμένος δίσκος των Fontaines D.C. Τα 11 τραγούδια που περιλαμβάνει βασίζονται σε ιδέες που μοιράστηκαν μεταξύ τους τα μέλη της μπάντας – Grian Chatten (φωνητικά), Carlos O’Connell (κιθάρα), Conor Curley (κιθάρα), Conor Deegan (μπάσο) και Tom Coll (τύμπανα) – από τότε που κυκλοφόρησαν το “Skinty Fia”, το 2022. Το συγκρότημα, που έκανε δυναμικά βήματα από τους πρώτους δίσκους εκφράζοντας ανταγωνιστικές πανκ ευαισθησίες, εξελίσσεται ηχητικά και ανεβαίνει επίπεδα χρησιμοποιώντας grunge στοιχεία, δυστοπική electronica, hip-hop κρουστά και στιγμές εμπνευσμένες από τους Slowdive. Τα σημεία επαφής του shoegaze που ακούστηκαν στο “Skinty Fia” ξεδιπλώνονται ακόμα περισσότερο στο ROMANCE. Δουλεύοντας με τον παραγωγό James Ford (Arctic Monkeys, Blur), το συγκρότημα άφησε πίσω του οποιαδήποτε «ρετρό αισθητική» κι όπως λέει ο Chatten «λέμε πράγματα σε αυτόν τον δίσκο που θέλαμε να πούμε εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ δεν αισθάνομαι ότι τελείωσε, αλλά είναι ωραίο να νιώθω πιο ανάλαφρος».

Οι Fontaines D.C. κυκλοφόρησαν το πρώτο single από το νέο τους άλμπουμ, “Starbuster”, τον Απρίλιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού ενώ το Rolling Stone και το Consequence το ανακήρυξαν ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια για το 2024 μέχρι στιγμής. Ακολούθησαν τα singles “Favourite” και “Here’s The Thing” ενώ πριν δύο μέρες κυκλοφόρησε το “In The Modern World”. Ο τραγουδιστής Grian Chatten έγραψε το τραγούδι αυτό, που αποτελεί τον πυρήνα του άλμπουμ, κατά τη διάρκεια της «ανεξήγητης» δεκαήμερης παραμονής του στο Λος Άντζελες στις αρχές του 2023 για να χαλαρώσει μετά την περιοδεία. Όπως ο ίδιος λέει, είναι το αγαπημένο του.

Πρόσφατα, οι Fontaines D.C. ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη συναυλία τους ως τώρα, μια εκδήλωση χωρητικότητας 45.000 ατόμων στο Finsbury Park του Λονδίνου στις 5 Ιουλίου που θα περιλαμβάνει μια ειδικά επιμελημένη σύνθεση φίλων και συνεργατών, όπως το hip hop τρίο του Μπέλφαστ Kneecap και το αυστραλιανό ροκ συγκρότημα Amyl and the Sniffers (θα ανακοινωθούν περισσότερα). Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 το συγκρότημα που είναι υποψήφιο για GRAMMY και βραβευμένο με BRIT θα ταξιδέψει στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για να πραγματοποιήσει πολλές sold-out παραστάσεις (συμπεριλαμβανομένων δύο βραδιών στο Alexandra Palace του Λονδίνου, χωρητικότητας 10.000 ατόμων, τον Νοέμβριο). Δείτε παρακάτω για τις πλήρεις ημερομηνίες και τις πλήρεις λεπτομέρειες μέσω του site τους:  https://fontainesdc.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ROMANCE

https://fontainesdc.x-l.co/romance

Κυκλοφορεί από την XL Recordings με την υποστήριξη της The Hubsters

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA