ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανεπιστήμιο Αθηνών: 24-26 Μαΐου πάμε στο 17ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων της Φοιτητικής Εστίας

Δημιουργούν πολιτισμό από το μηδέν, χωρίς καμία χρηματοδότηση από πουθενά. Είναι αυτοοργανωμένες και αποφασισμένες. Πολεμούν το σκοτάδι με φως. Είναι οι Πολιτιστικές Ομάδες της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – και μας προσκαλούν στο 17ο Φεστιβάλ τους, με είσοδο, όπως πάντα, δωρεάν. 

Οι πολιτιστικές ομάδες «τρέχουν» τμήματα όλο τον χρόνο, από παραδοσιακούς χορούς και λάτιν, μέχρι γιόγκα και σκάκι – και φυσικά θέατρο και κινηματογράφο. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και η οργάνωσή τους οριζόντια, καθώς όλοι μπορούν να συνεισφέρουν. Στηρίζονται μόνο στη βοήθεια των φοιτητών και του κόσμου της γειτονιάς. Είναι μια ωραία παρέα, εμπνεόμενη από τα ανθρωπιστικά ιδανικά, ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και διάκρισης, που κάνει πράξη την αλληλεγγύη.

Το Φεστιβάλ στήνεται κάθε χρόνο από το μηδέν και εξ ολοκλήρου από τις πολιτιστικές ομάδες. 

Σε αυτό θα απολαύσουμε μουσικοχορευτικά δρώμενα, χορωδία, stand-up comedy, συναυλίες – από οικότροφους, αλλά και καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Θα υπάρχουν περίπτερα ενημέρωσης διάφορων συλλογικοτήτων, παιδικό πρόγραμμα και έκθεση βιβλίου. Φέτος, μάλιστα, θα παρακολουθήσουμε ακόμα και επιστημονικά πειράματα!

Κι όπως πάντα, θα γλεντήσουμε μέχρι πρωίας!

Η Τέχνη όμως δεν γίνεται σε πολιτικό κενό. Έτσι, το Φεστιβάλ των παιδιών φέτος, κι ενώ η ανθρωπότητα συγκλονίζεται από τον Πόλεμο στη Γάζα, έχει θέμα το Πόλεμο και τις Συνέπειές του στον Λαό. Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και θα προβληθεί ταινία με σχετικό θέμα.

Η είσοδος σε όλα αυτά που περιγράψαμε είναι εντελώς δωρεάν. Και το ποτό σας (αν δηλαδή θέλετε ποτό) θα το πάρετε σε τιμή κόστους. Ώστε να μπορούν όλες και όλοι να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.

Πάμε Φεστιβάλ, λοιπόν! Για να ζωντανέψουν οι εστίες! Για να ανταμώσουμε, να συζητήσουμε, να ψυχαγωγηθούμε, να ξεφαντώσουμε!    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

19:30 Εκδήλωση για το θέμα του Φεστιβάλ «Πόλεμος και Συνέπειες στον Λαό»
20:30 Stand-up με τους Κωνσταντίνο Capitano Μπιτσάκος, Ορέστη Θεοφανούδη, Δάφνη Μανουσογιάννη, Σοφία Κλιάνη, Σαββούλα Οικονόμου, Σταμάτη Αθανασάκη, Σταύρο Μαργιώλο

21:30 Παρουσίαση Χορωδίας Πολιτιστικών Ομάδων  Φ.Ε.Π.Α.
22:00 Συναυλίες με τους Less thought, Γυμνά Καλώδια, Μεθυσμένα Ξωτικά, Βαλβολίνη, ΒΗΤΑΚΑΠΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ

20:00 Science Show (επιστημονικά πειράματα)

21:00 Παρουσίαση Παραδοσιακών και Κρητικών Χορών
21:45 Γλέντι με τους Ζύγια Αλάι, Νήμα – Κρητικά με τους Μάνο Γρηγοράκη (λαούτο), Χρήστο Σπυριδάκη (λύρα), Πάρη Γιαννουλάκη (μαντολίνο) – Έντεχνο με του Ρεγκίνια

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ

21:00 Προβολή ταινίας με θέμα τον Πόλεμο

Από τις 19:00 κάθε μέρα: Περίπτερα Ενημέρωσης, Έκθεση Βιβλίου, Παιδικό Πρόγραμμα και πολλά άλλα!

Είσοδος από Ούλωφ Πάλμε 2-4 ή πύλη Πανεπιστημιούπολης στην Ταξίλου 83 (Δ’ ΦΕΠΑ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA